VOS 15. / 16. ožujka 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  15. / 16. ožujak 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 15. ožujka 2021. godine bile su angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak angažirana je  Javna vatrogasna postrojba Grada Siska.
  • Na području VOZ Petrinja angažirana je Javna vatrogasna postrojba Petrinja.
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 15. ožujka 2021. godine ukupno je angažiran 21 vatrogasac sa 10 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 6 vatrogasnih intervencija.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Većinom se radilo o sanaciji krovišta i dimnjaka te izvidima po dojavama.

Brodsko-posavska županija
Dana 15. ožujka u 13:03 sati JVP Slavonski Brod zaprimila je dojavu o požaru kuće na adresi Slavonski Brod, Fra Luke Ibrišimovića 30. Požarom je bila zahvaćena jedna prostorija sa namještajem u obiteljskoj kući, a dim se proširio na sve ostale prostorije u objektu. U požaru je ozlijeđena jedna osoba, zadobila je opekotine po licu. Osobu su zbrinuli djelatnici HMP i prevezena je u bolnicu u Slavonskom Brodu. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Slavonski Brod..
Intervencija vatrogasaca završila  je u 14:00 sati. 

VOS | VOS