VOS 14. / 15. ožujka 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  14. / 15. ožujak 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 14. ožujka 2021. godine bile su angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
 
  • Na području VOZ Glina nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak angažirana je  Javna vatrogasna postrojba Grada Siska.
  • Na području VOZ Petrinja nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 14. ožujka 2021. godine ukupno je angažirano 25 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila, a evidentirane su tri vatrogasne intervencije.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Većinom se radilo o popravljanju traka oko obilježenih opasnih  mjesta.

Splitsko – dalmatinska županija
Dana 14. ožujka u 10:12 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o istjecanju opasne tekućine (kloridna kiselina) na adresi Split, Kopilica br. 58. Radilo se o istjecanju opasne tekućine u tvornici Adrijacink, te je opasna tekućina istjecala iz zida u odvodne šahte. Na tehničkoj intervenciji sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Split. Zbrinjavanje opasne tekućine obavila je firma Cian.
Intervencija vatrogasaca je završila u 17:35 sati.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 14. ožujka u 14:30 ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Dubrave kod Šibenika. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 8 vatrogasaca s 3 vatrogasna vozila iz JVP Šibenik i DVD-a Šibenik i Zablaće.
Požar je ugašen u 17:07 sati.
 
 

VOS | VOS