VOS 12 / 13. lipnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 12. / 13. lipnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 12. lipnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane su domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – angažirane su domicilne snage (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 12. lipnja 2021. godine angažirano je 12 vatrogasaca sa 4 vatrogasnih vozila. Evidentirane su 3 vatrogasne intervencije.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedene su 3 vatrogasne intervencije, požar otvorenog prostora na području grada Siska, požar u cestovnom prometu i tehnička intervencija u prometu na području grada Gline. 


                                                             
Primorsko-goranska županija
Požar uređenog odlagališta komunalnog otpada na Malom Lošinju, na području Dražica, za koji je JVP Mali Lošinj zaprimila dana 10. lipnja u 13:25 sati, pod nadzorom je vatrogasaca. Tijekom dana 12. lipnja  vršilo se raskopavanje sa građevinskom mehanizacijom, a vatrogasci iz JVP Mali Lošinj su tijekom dana i noći vršili dežurstvo i obilazak požarišta.

Zadarska županija
Dana 12. lipnja u 11:11 sati ŽVOC Zadar je zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području grada Benkovca, selo Dobra Voda. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i hrastova šuma na površini od 400x200m (8 ha). Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Benkovac i DVD Stankovci sa 4 vatrogasca i 2 vatrogasna vozila te jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415.
Požar je ugašen u 19:45 sati.

Karlovačka županija
Dana 12. lipnja u 22:30 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na uređenom odlagalištu otpada na adresi Zagrebačka 17 D, Karlovac. Radilo se o požaru komunalnog otpada na površini od 8000 m2. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 19 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Karlovac, DVD-a Tuškani i DVD-a Hrnetić – Novaki.
Požar je ugašen u 05:45 sati

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS