VOS 11. / 12. lipnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 11. / 12. lipnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 11. lipnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage snaga (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 11. lipnja 2021. godine angažirana su 4 vatrogasac sa 4 vatrogasnih vozila. Evidentirana su 4 vatrogasnih intervencija.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedene su 4 vatrogasne intervencija, opskrba pitkom vodom, izvid i preventivna ophodnja na području Grada Petrinje, 



Primorsko-goranska županija
Požar uređenog odlagališta komunalnog otpada na Malom Lošinju, na području Dražica, za koji je JVP Mali Lošinj zaprimila dana 10. lipnja u 13:25 sati, pod nadzorom je vatrogasaca. Tijekom dana 11. lipnja vršilo se raskopavanje sa građevinskom mehanizacijom, a vatrogasci iz JVP Mali Lošinj su tijekom dana i noći vršili dežurstvo i obilazak požarišta.

Zadarska županija
Dana 11. lipnja ŽVOC Zadar je u 12:19 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora u Škabrnji, predio Vlačine. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i masline na površini od 96 ha. Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac (DVD Sukošan) je zbog udisanja dima zatražio medicinsku pomoć, a isti je zbrinut od strane HMP. U gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415, te ukupno 14 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVIP-a Zadar, JVP Zadar i DVD Sukošan.
Intervencija vatrogasaca završila je u 18:24 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS