VOS 11. / 12. kolovoza 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 11. / 12. kolovoza 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 09. kolovoza 2021. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih.
  • Na području VOZ Sisak – angažirane su domicilne snage (DVD Letovanić).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 10. kolovoz 2021. godine obavljene su 3 vatrogasne intervencije.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Angažirano je 5 vatrogasaca s 3 vatrogasna vozila. Na području općine Lekenik na uklanjanju 1 dimnjaka i 2 prijevoza vode na području Grada Petrinje.


Istarska županija
Dana 11. kolovoza 2021. u 16:00 sati JVP Buzet zaprimila je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području naselja Sovinjak predio Jermanija. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 0,01 ha. Dolaskom na mjesto požara je zatečena jedna osoba u opožarenom prostoru te je ista izvučena i predana HMP-u na daljnju obradu. U gašenju požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP  Buzet.
Požar je lokaliziran u 16:20 sati, a intervencija vatrogasaca završila je u  17:20 sati.

Zadarska županija
Dana 11. kolovoza 2021. u 11:11 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavo o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Nadina. Požarom je zahvaćena hrastova šuma, nisko i visoko raslinje na površini od 50 ha. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 17 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Benkovac, JVP Zadar, DVD-a Sv. Mihovil Galovac, Polača i Benkovac te jedan zrakoplov Canadair i tri Air Tractora.
Intervencija vatrogasaca završena je u 22:34 sati.

Dana 11. kolovoza 2021. u 15:26 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavo o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Biograda na Moru predio Crvena Luka. Požarom je zahvaćena mlada borova šuma na zasada neutvrđenoj površini. U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci iz JVP Biograd na Moru, DVD-a:  Pakoštane, Drage i Biograd na Moru te jedan zrakoplov Canadair i tri Air Tractora.
Tijekom noći na dežurstvu su bila četiri vatrogasca sa dva vozila iz JVP Biograd na Moru.

Šibensko-kninska županija
Dana 11. kolovoza 2021. u 15:02 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavo o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Žagrovića predio Zelenbabe. Požarom je zahvaćena gusta borova šuma na površini od 2,5 ha. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 19 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Knin, DVD Knin i Ervenik te dva zrakoplova Canadair.
Požar je lokaliziran u 20:00 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 10. kolovoza 2021. u 20:10 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavo o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Omiša predio Srijane. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 12 ha. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 47 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Zadvarje, Kučiće, Gata, Omiš, Dugi Rat i Trilj Knin i Ervenik te dva zrakoplova Canadair, dva Air Tractora i helikopter sa uređajem za gašenje.
Tijekom noći na dežurstvu je bilo pet vatrogasaca sa dva vozila iz DVD Gata.
Požar je ugašen 12. kolovoza u 06:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija

Dana 12. kolovoza u 05:30 sati DVD Stružec, putem centra 112 Sisak, zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Stružec. U gašenju požara sudjelovalo je 8 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Stružec. U požaru je jedna osoba smrtno stradala, a jedna osoba je ozlijeđena, ali je odbila pomoć HMP-a.
Požar je ugašen u 06:18 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS