VOS 10. / 11. srpnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 10. / 11. srpnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 10. srpnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažmana domicilnih snaga DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – angažirane su domicilne snage (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 10. srpnja 2021. godine angažirano je 14 vatrogasaca sa 9 vatrogasna vozila. Evidentirano je 9 vatrogasnih intervencija.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedeno je 9 vatrogasnih intervencija, 8 prijevoza vode na području Grada Petrinje i jedan izvid na području Grada Siska.

     

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 10.07.2021. u 11:59 sati JVP Trogir zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na otoku Čiovu, na području Okruga Gornjeg kod uvale Široka. Uslijed jakog vjetra i suhe vegetacije, požar se brzo širio te je zahvatio oko 50 ha niskog raslinja, maslinika, makije i borove šume. U gašenju požara angažirano je 114 vatrogasaca sa 31 vatrogasnim vozilom iz JVP Trogir i Split, DVD-a Okruk, Trogir, Slatine, Marina, Seget-Vranjica, Kaštela, Gomilica, Mladost, Solin i Vranjic te ukupno 4 protupožarna zrakoplova Canadair CL 415, 1 protupožarni zrakoplov Air-tractor te 1 helikopter sa uređajem za gašenjem. 
Požar je od 18:00 sati pod nadzorom vatrogasaca, a tijekom cijele noći i jutra na terenu je  bilo 47 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz JVP Trogir i Split te DVD-a Okruk, Trogir, Gomilica, Marina, Seget-Vranjica, Mladost, Kaštela te DIP-a Split (Divulje) koji su vršile čuvanje i saniranje rubnih dijelova požara. 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS