Veliki šumski požar na Čiovu

  • Slika /slike/Požar Čiovo DVD Seget Vranjica.jpg
  • Slika

  • Slika

Oko 12 sati izbio je veliki šumski požar na Čiovu na području uvale Duboka. Na terenu su vatrogasci i zračne snage.

11.07. 09:00
Dana 10.07.2021. u 11:59 sati JVP Trogir zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na otoku Čiovu, na području Okruga Gornjeg kod uvale Široka. Uslijed jakog vjetra i suhe vegetacije, požar se brzo širio te je zahvatio oko 50 ha niskog raslinja, maslinika, makije i borove šume. U gašenju požara angažirano je 114 vatrogasaca sa 31 vatrogasnim vozilom iz JVP Trogir i Split, DVD-a Okruk, Trogir, Slatine, Marina, Seget-Vranjica, Kaštela, Gomilica, Mladost, Solin i Vranjic te ukupno 4 protupožarna zrakoplova Canadair CL 415, 1 protupožarni zrakoplov Air-tractor te 1 helikopter sa uređajem za gašenjem. 

Požar je od 18:00 sati pod nadzorom vatrogasaca, a tijekom cijele noći i jutra na terenu je  bilo 47 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz JVP Trogir i Split te DVD-a Okruk, Trogir, Gomilica, Marina, Seget-Vranjica, Mladost, Kaštela te DIP-a Split (Divulje) koji su vršile čuvanje i saniranje rubnih dijelova požara. 

- Jutros je stanje zadovoljavajuće. Proglasili smo požar lokaliziranim u 8 sati.Na terenu je 40 vatrogasaca s 11 vozila koji će ostati na požarištu tijekom dana - rekao nam je Marin Buble, zapovjednik Operativnog područja Trogir. 

10.07. 19:00
Dojava o požaru raslinja na Čiovu (uvala Duboka) zaprimljena je u 11:59 sati. Opožarena je još neprocijenjena površina niskog raslinja, makije i borove šume.
Na terenu su 93 vatrogasaca sa 27 vozila iz JVP Trogir i Split, DVD-a Okrug, Trogir, Slatine, Marina, Seget-Vranjica, Kaštela, Gomilica, Mladost, Solin i Vranjic. Iz zraka su djelovala 4 Canadaira i jedan helikopter sa uređajem za gašenje (povučen nakon što su došli Canadairi). Gašenje požara je u tijeku,

10.07. 14:00
Na području uvale Duboka na Čiovu je oko 12 sati izbio veliki šumski požar. Gori nisko i visoko raslinje, a požar se širi potpomognut jakim vjetrom. Na teren je upućen 91 vatrogasac i 27 vatrogasnih vozila iz Operativnog područja Trogir, Split, Kaštela, Solin te pripadnici DIP-a Divulje. Iz zraka djeluje helikopter i protupožarni zrakoplovi Canadair. Gašenje je u tijeku.

FOTO: FB DVD Seget Vranjica; DVD Trogir

Pisane vijesti | Požari i intervencije