VOS 10. / 11. kolovoza 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 10. / 11. kolovoza 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 09. kolovoza 2021. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih.
  • Na području VOZ Sisak – angažirane su domicilne snage (DVD Letovanić).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 10. kolovoz 2021. godine obavljene su 3 vatrogasne intervencije.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Angažirano je 5 vatrogasaca s 3 vatrogasna vozila. Na području općine Lekenik na uklanjanju 1 dimnjaka i 2 prijevoza vode na području Grada Petrinje.


Splitsko-dalmatinska županija
Požar makije, niskog raslinja i borove šume na području Zavojana - vrh Veliki Šibenik kod Vrgorca koji je 9. kolovoza 2021. u 14:51 sati primijetio pilot Air-tractora prilikom protupožarnog izviđanja i koji je bio lokaliziran istog dana u 19:25 sati, te nakon toga osiguravan od strane domicilnih vatrogasnih snaga, proglašen je ugašenim u 10. kolovoza u 12:20 sati.
Tijekom gašenja požara bio je lakše ozlijeđen (porezotina dlana) jedan vatrogasac DVD-a Vrgorac. 

Ličko-senjska županija
Dana 10. kolovoza 2021. u 13:38 sati JVP Grada Senja zaprimio je dojavu o požaru teretnog vozila na prometnici D23 na lokaciji Senjska Draga. Radilo se o požaru gume na teretnom vozilu koji se zatim proširio na teretnu prikolicu samog vozila te na okolno raslinje.
U gašenju požara sudjelovali su JVP Grada Senja i DVD Senj sa 12 vatrogasaca i 5 vatrogasnih vozila. Vatrogasna intervencija završena je povratkom zadnjeg vatrogasnog vozila u 20:55 sati.

Koprivničko-križevačka županija
Dana 11. kolovoza 2021. u 04:51 sati JVP Križevci zaprimila je dojavu o sudaru dva teretna vlaka na lokaciji Lemeš Križevački. U nesreći je ozlijeđena jedna osoba. Na intervenciji je sudjelovala  JVP Križevci.

Zagrebačka županija
Dana 11.08.2021. u 01:33 sati zaprimljena je dojava o požaru objekta na lokaciji Prigorje Brdovečko – Brdovec u ulici Nova Cesta br 4. Radilo se o pokušaju pljačke bankomata u sklopu trgovine te eksplozije plina prilikom čega je došlo do zapaljenja skladišnog i prodajnog dijela trgovine mješovitom robom. 
U gašenju požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca iz DVD-a Zdenci Brdovečki, Šenkovec i Brdovec sa 3 vatrogasna vozila. Jednom vatrogascu iz DVD-a Zdenci Brdovečki je pozlilo zbog udisanja dima, ukazana mu je pomoć od strane HMP-a te nije zadržan u zdravstvenoj ustanovi.
Požar je ugašen u 03:48 sati. Na osiguranju su ostala 2 vatrogasca iz DVD-a Zdenci Brdovečki.


Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS