Načelnik općine Fažana posjetio Kamp vatrogasne mladeži

Slika /slike/Posjet nacelnika općine Fažani.jpg

Načelnik Općine Fažana Radomir Korać danas je posjetio Kamp vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice

Načelnika Koraća je o pojedinostima rada Kampa informirao voditelj kampa Tomislav Horvat. Kamp djeluje već 26 godina, a od toga 21 godinu na ovoj lokaciji. Kamp počinje sa radom 21. 6. i traje do 6. 9. u 11 smjena, a trenutno je u Kampu 96 sudionika iz cijele Hrvatske.

Kroz svih ovih 26 godina gospodin Horvat ističe da je prošlo oko 25.000 sudionika Kampa od kojih su neki danas i voditelji te naglašava da je Kamp međunarodnog karaktera u kojem su boravili sudionici iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Poljske, Njemačke...

Posebno je istaknuo izuzetno pozitvnu suradnju Općine Fažana sa Kampom. Istaknuo je kako on, a i voditelji svake godine vide novitete, tj. koliko Općina ulaže u poboljšanje okoliša, šetnice, plaže, tuševe te redovito čišćenja prilaza u more. U sam Kamp se isto tako ulažu sredstva za boljitak sudionika te ističe izvrsnu suradnju sa VZŽ Istarske i zapovjednikom Dinom Kozlevcem.

Ovaj Kamp je za sve sudionike prvenstveno edukativan, a poslije svih edukacijskih vježbi sudionici imaju naravno i vrijeme za zabavu kroz sport, raznorazne igre te aktivnosti i kupanje...

Gospodin Korać se zahvalio na lijepim i pohvalnim riječima za Općinu Fažana te naglasio da će Općina i dalje pomagati ovaj Kamp i njihove aktivnosti.

IZVOR: FB Općina Fažana

Pisane vijesti | Kamp vatrogasne mladeži