VOS 1. / 2. prosinca 2020.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 01. / 02. prosinca 2020. godine

Grad Zagreb
Dana 1. prosinca u 07:32 sati VOC JVP Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru u stanu na adresi Meštrovićev Trg 5, Novi Zagreb. Požar je brzo lokaliziran ali su zbog  velike količine smeća u stanu  zatražene dodatne snage radi raščišćavanja požarišta. Zbog jake zadimljenosti vršilo se odimljavanje stubišta, a uslijed udisanja dima za dvije osobe zatražena je intervencija HMP-a. U gašenju požara te saniranju i raščišćavanju požarišta sudjelovalo je ukupno 24 vatrogasca sa 8 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Zagreba te DVD-a Hrašće. Požar je ugašen u 11:22 sati.

Koprivničko-križevačka županija
Dana 1. prosinca u 18:32 sati JVP Đurđevac zaprimila je dojavu o požaru gospodarskog objekta (štagalj) na adresi Repaš 101, Repaš. U gašenju požara te saniranju i raščišćavanju požarišta sudjelovalo je ukupno 27 vatrogasca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Đurđevac te DVD-a Molve i Gola.                                                Požar je ugašen u 22:30 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 30. studenog u 04:00 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na nepristupačnom terenu na području naselja Koprivno. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 39 ha. Poradi nepristupačnog terena vatrogasci su požar nadgledali do trenutka kada je požar postao dostupan vatrogascima. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 7 vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Dugopolje. Požar je ugašen 01. prosinca u 10:00 sati.

VOS | VOS