Velik broj intervencija zbog požara i nevremena

  • Slika /slike/JVP Zagreb dislokacija.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

Uz intervencije na požaru otvorenog prostora kod Imotskog i na požaru gospodarskih objekata u Torjancima, najveći angažman vatrogasaca zabilježen je na uklanjanju posljedica nevremena na području Karlovačke županije.

Najveći požar otvorenog prostora koji je jučer izbio na području Imotskog – Poljica, a za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu u 14:45 sati, pod nadzorom je vatrogasaca. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borovina na trenutno procijenjenoj površini oko 40 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je ukupno 66 vatrogasaca sa 22 vatrogasna vozila iz JVP Imotski, Makarska i Split te DVD-a Kučiće, Zadvarje, Zagvozd, Lovreć, Imotski, Tučepi, Makarska, Sinj, Solin i Vranjic. Iz zraka su djelovala tri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 i jedan protupožarni helikopter Mi-8 MTV sa uređajem za gašenje. Vatrogasne snage tijekom noći su radile na gašenju i sanaciji požarišta.

Brzom intervencijom vatrogasnih snaga s područja Makarske ugašen je požar u Brelima, predio Kričak, za koji je u 22:45 sati DVD Brela zaprimio dojavu. Opožarena je manja površina trave, niskog raslinje i makija. Intervencija je završila u 23:18 sati.

Tijekom dana 26. srpnja, na temelju zahtjeva za pomoć u gašenju požara u Parku prirode Blidinje, jedan vatrogasac Hrvatske vatrogasne zajednice iz IVP Split i helikopter Mi-8 MTV sudjelovali su u gašenju požara na području požarišta u Bosni i Hercegovini.

Jako nevrijeme u Karlovačkoj županiji
Dana 26. srpnja u vremenu od 11:50 sati do 20:50 sati ŽVOC Karlovačke županije radi nevremena praćenog jakom kišom i olujnim vjetrom zaprimio je 210 dojava o potrebi za angažiranjem vatrogasaca na tehničkim intervencijama uklanjanja stabala i krovnih pokrova, saniranja krovišta kuća, ispumpavanja vode iz stambenih objekata i drugih posljedica nevremena. Zbog potrebe sanacije nevremena i velikog broja intervencija, na područje Karlovačke županije dana 27. srpnja biti će upućene dodatne vatrogasne snage iz Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije te Grada Zagreba sa ukupno 59 vatrogasaca i 14 vatrogasnih vozila.

Požar gospodarskog objekta u Torjancima
Dana 26. srpnja u 19:19 sati JVP Beli Manastir zaprimio je dojavu o požaru gospodarskih objekata u Torjancima (Osječko-baranjska županija). Požarom je bio zahvaćen skladišni prostor površine 96 m2, svinjci površine 120 m2, traktorska prikolica, 300 bala sijena i 2500 bala djeteline te drugi poljoprivredni strojevi. Na intervenciji je sudjelovalo ukupno 12 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Beli Manastir te DVD Novi Bezdan. Požar je lokaliziran u 20:00 sati, a ugašen u 21:00 sati.

Iako je kratkotrajna kiša u nekim dijelovima Hrvatske donijela osvježenje, opasnost od izbijanja požara je i dalje vrlo visoka. Stoga pozivamo sve građane na dodatan oprez. Ukoliko primijetite požar ili dim, odmah zovite vatrogasce na 193 ili Centar 112.

FOTO: FB Vatrogasna postrojba Zagreb, Vatrogasna zajednica Karlovačke županije, JVP Novska

Pisane vijesti | Požari i intervencije