Vatrogasci i dalje angažirani na sanaciji posljedica potresa

  • Slika /slike/JVP Grada Zagreba (2).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Od dana 28. prosinca 2020. do 26. siječnja 2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa kumulativno je sudjelovalo 10178 vatrogasaca s 2684 vatrogasna vozila, a odrađeno je 11559 intervencija.

Na području Sisačko-moslavačke županije koje je pogodio razoran potres, nastavljen je angažman vatrogasaca. Na terenu su uz domaće vatrogasne snage, u ispomoći angažirani vatrogasci iz šest vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik.

Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. prosinca 2020. do 26. siječnja 2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa kumulativno je sudjelovalo 10178 vatrogasaca s 2684 vatrogasna vozila, a odrađeno je 11559 intervencija.
  • Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 14 intervencija koje su odradila 24 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila.
  • Na području VOZ Sisak angažirana su 52 vatrogasca sa 16 vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak i domicilnih snaga dobrovoljnih vatrogasnih društava, a zabilježeno je 36 intervencija.
  • Na području VOZ Petrinja angažirano je 29 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila, a evidentirane su 32 intervencije. Na području VOZ Petrinja angažirane su snage s područja pet županija RH, i to VZŽ Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.

Prema trenutno obrađenim podacima za 26. siječanj 2021. godine ukupno je angažirano 105 vatrogasaca s 38 vatrogasnih vozila, a evidentirane su 82 vatrogasne intervencije.
 
Zagrebački vatrogasci odradili 2340 intervencija vezanih za uklanjanje posljedica potresa
Vatrogasci JVP Grada Zagreba i lokalnih DVD-a sa područja Grada Zagreba su tijekom dana 26. siječnja imali 22 tehničke intervencije uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crijepova, zidova i fasada i izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca. Na navedenim intervencijama ukupno je sudjelovalo 48 vatrogasca s 24 vatrogasnih vozila.

Gledajući na cjelokupno razdoblje od 29. prosinca 2020. godine, zagrebački vatrogasci su u Zagrebu odradili 1794 intervencije, a na području Sisačko-moslavačke županije 546 intervencija.

Foto: JVP Grada Zagreba i DVD Glina

Pisane vijesti | Požari i intervencije