Vatrogasci i dalje aktivni u uklanjanju posljedica potresa

Slika /slike/JVP Petrinja i JVP Opatija - intervencija uklanjanja stabla.jpg

Na uklanjanju posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, do jučerašnjeg dana, kumulativno je sudjelovalo 10387 vatrogasaca s 2748 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11727 intervencija.

Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije su tijekom 28. siječnja 2021. godine nastavile s radom na intervencijama zbog uklanjanja posljedica potresa.

Ukupno su u ispomoći Sisačko-moslavačkoj županiji angažirani vatrogasci iz šest vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik. Prema podacima za jučerašnji dan ukupno je angažirano 106 vatrogasaca s 31 vatrogasnim vozilom, a evidentirano je 98 vatrogasnih intervencija.
 
  • Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirana su 24 vatrogasca s 10 vozila s područja dvije županije i to VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 9 intervencija.
  • Na području VOZ Sisak angažirane su snage Javne vatrogasne postrojbe Sisak te DVD-a s područja Grada Siska i VZ Grada Popovače i to 54 vatrogasca s 14 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 68 intervencija.
  • Na području VOZ Petrinje angažirano je 28 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila s područja pet županija RH, i to VZŽ Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke, Zagrebačke, Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.. Na području Petrinje evidentirana je 21 intervencija.

Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. prosinca 2020. do dana 28. siječnja 2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 10387 vatrogasaca s 2748 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11727 intervencija.
 
Zagrebački vatrogasci uklonili preko 2000 m2 fasada
Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a s područja Grada Zagreba su 28. siječnja odradili 23 tehničke intervencije uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crjepova, zidova i fasada te izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca. Na navedenim intervencijama sudjelovalo je ukupno (kumulativni zbroj) 82 vatrogasca s 28 vatrogasnih vozila.
 
 Zagrebački vatrogasci su na području grada odradili 1852 intervencija vezanih na otklanjanje posljedica potresa. Tako su uklonjena 825 dimnjaka koji su prijetili padom, a uklonjeno je  preko 2000 m2 fasada.
Na području Sisačko-moslavačke županije vatrogasci Grada Zagreba odradili su sveukupno 546 intervencija.

Pisane vijesti | Požari i intervencije