Pronađeni piloti zrakoplova

  • Slika /slike/IMG-fb85c8173b6980454d0bf7d14fe14952-V.jpg
  • Slika

  • Slika

Vatrogasci Virovitičko-podravske županije pronašli su srušeni zrakoplov i dva pilota

Posada aviona MIG-21 koji se danas srušio tijekom planske obučne aktivnosti na području Virovitičko-podravske županiji pronađena je na području Općine Voćin, zahvaljujući uspješnoj potrazi vatrogasaca. U traženju je sudjelovalo tridesetak vatrogasaca s područja županije, uključujući JVP Slatinu, DVD Voćin te dva vatrogasna tima s potražnim psima.

Prema riječima županijske vatrogasne zapovjednice Matee Fras, radilo se o iznimno nepristupačnom terenu do kojeg se isključivo moglo stići kamionom i pješice.
“Vatrogasci su nakon dojave odmah krenuli u potragu te su ubrzo pronašli pilote koji su se katapultirali iz aviona na području Voćina. Nakon što su pilote pronašli, predali su ih posadi helikoptera. Vatrogasci su ujedno pronašli i trup aviona koje je bilo u plamenu te su sudjelovali u njegovu gašenju, a tri vatrogasca su i dalje na terenu i sudjeluju u sanaciji mjesta nesreće“, kazala je zapovjednica Fras.

Piloti su u stabilnom stanju i izvan životne opasnosti.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pohvalio je brzu intervenciju vatrogasaca Virovitičko-podravske županije na čelu sa županijskom zapovjednicom te K-9 timove, a zahvaljujući kojima je intervencija uspješno završena te su spašena dva života.

Pisane vijesti