DVOC 6. / 7. prosinac 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 06. / 07. prosinac 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Osječko-baranjska županija
Dana 06. prosinca 2022. godine u 21:44 sati JVP Beli Manastir zaprimila je dojavu o požaru kuće  na adresi Beli Manastir-Osječka br.62. Prilikom gašenja požara vlasnik kuće zadobio je opekline na ruci i zbrinut je od strane HMP-a. U gašenju požara sudjelovali su JVP Beli Manastir i DVD Beli Manastir sa sedam vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.
Intervencija vatrogasaca završila je u  23:19 sati.

Virovitičko-podravska županija
Dana 06. prosinca 2022. godine u 14:25 sati DVD Voćin zaprimilo je dojavu o padu vojnog zrakoplova MIG 21  na području Voćina. Uslijed pada zrakoplova došlo je do zapaljenja istog. Zbog katapultiranja iz aviona dvoje pilota je ozlijeđeno te su isti prevezeni vojnim helikopterom i zbrinuti od strane HMP-a. U akciji traganja za pilotima i gašenju požara zrakoplova sudjelovalo je 25 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Slatina, DVD-a Voćin, Čaćinci, Županijska vatrogasna zapovjednica i dva vatrogasna K-9 tima.
Intervencija vatrogasaca završila je u 19:25 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Tijekom dana 06. prosinca na području županije bilježi se veći broj odrađenih tehničkih intervencija vatrogasaca kao posljedica većih oborina koji su zahvatili područje županije. Radi se o ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata. Prema podacima dostupnim u UVI aplikaciji, bilježimo 15 odrađenih tehničkih intervencija na kojima je sudjelovao ukupno kumulativno 31 vatrogasac sa 14 vatrogasnih vozila.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS