Tri požara na području Istarske županije

  • Slika /slike/Vijesti/DVD Marčane-pozar pula.jpg
  • Slika

Ugašen požar kod Peroja, a kod Muntića i sela Štokovci požari su lokalizirani

18:30 sati
Požar kod sela Muntić lokaliziran je u 16:00 sati. Na terenu su ostale vatrogasne snage koje vrše sanaciju požarišta. Opožarena površina je 27 hektara.
 
Požar kod sela Štokovci lokaliziran je u 17:30 sati. Prema  prvoj procjeni opožarena površina iznosi oko 50 hektara. Na terenu su ostale vatrogasne snage koje vrše sanaciju požarišta.
 
Požar na području Peroja ugašen je u 16:30 sati, a na terenu je ostala jedna ekipa vatrogasaca koja čuva požarište.


14:45 sati
Na intervenciji gašenja požara otvorenog prostora između Zračne luke Pula i sela Muntić za kojega je dojava došla u 12:00 sati angažirano je 20 vatrogasaca s 9 vatrogasnih vozila JVP Pula te sva dobrovoljna vatrogasna društva sa Puljštine. Angažirana su i dva Air Traktora AT- Fire Boss. Trenutna opožarena površina je oko 20 hektara.
 
Požar kod sela Štokovci gasi 27 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila JVP Pula, JVP Rovinj, JVP Pazin, JVP Buzet te dobrovoljna vatrogasna društva sa područja Puljštine i Rovinjštine.
U pomoć su pozvana i 3 Canadaira CL 415. Opožarena površina još nije procijenjena.
 
Požar kod Peroja lokaliziran je u 14:45 sati. Na terenu je 12 vatrogasaca s 5 vatrogasnih vozila JVP Pula te dobrovoljna vatrogasna društva Fažana, Vodnjan, Peroj i Medulin.
Trenutno se vrši dogašivanje, a opožarena površina je oko 2 hektara.
 


13:35 sati
Jedan požar otvorenog prostora je kod sela Muntići, prema Valturi, drugi kod mjesta Juršići prema Svetvinčenatu i treći kod Peroja. Požar je zahvatio područje trave i bjelogorice.

- Gašenje požara otežava jaka bura. Na intervenciji gašenja sudjeluje oko 80 vatrogasaca sa 30-ak vatrogasnih vozila, a u pomoć pristižu i dva Canadaira – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Na gašenju požara angažirane su snage s Vatrogasnog područja Pula, Javna vatrogasna postrojba Grada Pule i sva dobrovoljna vatrogasna društva, tri ekipe s Vatrogasnog područja Rovinja te po jedna ekipa s vatrogasnih područja Pazina i Buzeta.


Foto: DVD Marčane

VOS | VOS