Sretna nova 2022.

Slika /slike/Vijesti/1-2022.jpg

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio je novogodišnju čestitku

Poštovane vatrogaskinje i vatrogasci, građanke i građani,

na ispraćaju smo još jedne godine koja je za sve nas bila izazovna. Početak godine obilježila je sanacija posljedica jakog potresa koji je pogodio šire sisačko područje i u što su vatrogasci bili uključeni od prvog trenutka spašavajući ljude, životinje i imovinu. Otklanjanje posljedica olujnog nevremena koje je u lipnju zahvatilo područje Požeško-slavonske županije također je zahtijevalo angažiranje vatrogasaca iz nekoliko županija. Pandemija koronavirusa nije nas zaobišla ni ove godine, a sve dosadašnje navike morali smo prilagoditi novim okolnostima.

Ni vremenski uvjeti nisu nam išli u korist pa su tako ljetne mjesece obilježila dugotrajna razdoblja visoke temperature bez padalina, što je dovelo i do brojnih požara. Srećom, katastrofalne prizore vatrene stihije koja je pogodila okolne mediteranske zemlje, nismo gledali i u Hrvatskoj. Rezultat je to odlične pripreme hrvatskih vatrogasaca kao i pravovremene reakcije zbog čega građani Republike Hrvatske mogu biti ponosni i osjećati se sigurno.

Godinu smo ispratili svečanošću kojom smo obilježili 145 godina postojanja Hrvatske vatrogasne zajednice i koju je podržao i najviši državni vrh na što smo osobito ponosni i na tome im hvala. Hvala im što prepoznaju rad i trud vatrogasaca i hvala im što su uvijek tu za hrvatsko vatrogastvo.

Ovim putem želim zahvaliti hrvatskim vatrogaskinjama i vatrogascima na svemu što rade kao i na plemenitosti i hrabrosti koju svakodnevno iskazuju u obavljanju svojih zadataka. Želim vam da to nastavite raditi i u godini koja je pred nama, na dobrobit svih građana.

A svima želim puno zdravlja i blagostanja i da nam 2022. godina bude ispunjena srećom.
 
Sretna 2022. godina!
 
 
Slavko Tucaković
glavni vatrogasni zapovjednik


Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica