Sretan Božić i nova 2024.

Slika /slike/Čestitka 2024.png

U povodu nadolazećih blagdana, glavni vatrogasni zapovjednik uputio je zahvalu i čestitku

Na kraju smo još jedne iznimno zahtjevne, ali i uspješne godine za hrvatsko vatrogastvo u kojoj su operativni dobrovoljni i profesionalni vatrogasci pokazali kako su spremni odgovoriti na sve izazove. Požarnu sezonu na priobalju obilježili su požari kod Šibenika, Župe dubrovačke i na Čiovu. Vatrogasci Osječko-baranjske i Vukovarsko - srijemske županije gasili su u listopadu iznimno zahtjevan požar u tvrtki za preradu plastike kod Osijeka. Uz požarne intervencije, ovu godinu su obiježile intervencije na sanaciji posljedica nevremena koje je u srpnju zahvatilo veći dio Hrvatske.  Tako su vatrogasci kontinentalnih županija od 19. do 29. srpnja zabilježili preko 7500 intervencija, a najteže je pogođeno područje Zagreba i Vukovarsko-srijemske županije u kojoj je, nažalost, i jedan vatrogasac preminuo na sanaciji posljedica nevremena.
 
Nakon godina koje je obilježila pandemija, vratili smo se redovnim aktivnostima u obuci vatrogasaca, kao i organiziranju vježbi na svim razinama. Pred samu sezonu organizirali smo zahtjevnu međuresornu vježbu SIGURNOST 2023, na području Istarske, Karlovačke i Zagrebačke županije.
 
Uspješno je odrađeno Državno natjecanje vatrogasne mladeži u Novalji, a ovogodišnji Kamp vatrogasne mladeži bilježi rekordnu posjećenost. Zasluga je to naših voditelja vatrogasne mladeži koji su prva karika u stvaranju budućih vatrogasnih kadrova.
 
Krajem godine prisjetili smo se prvog nastupa vatrogasaca pod hrvatskom zastavom na Međunarodnom vatrogasnom natjecanju održanom u Berlinu 1993. godine. Članovi odjeljenja kao i vodstvo reprezentacije, sudjelovanjem na ovom natjecanju, utrlo je put za sjajne rezultate ostvarene na idućim međunarodnim natjecanjima.
 
Poštovane vatrogaskinje i vatrogasci, svi ovi rezultati ne bi bili mogući bez angažmana svih članova vatrogasne organizacije, ljudi koji žive vatrogastvo. Vama i vašim obiteljim želimo puno sreće, ljubavi i zadovoljstva. Na Badnjak i u novogodišnjoj noći naše misli će posebno biti uz profesionalne i dobrovoljne vatrogasce koji će umjesto sa svojim obiteljima, blagdane provesti na radnim mjestima, brinući o sigurnosti naših sugrađana.
 
Blagoslovljen Božić i sretna nova 2024. godina!
 
glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković s djelatnicima HVZ-a


Pisane vijesti