Betlehemsko svjetlo u Državnoj vatrogasnoj školi

Slika /slike/Betlehemsko svjetlo u DVŠ 2023.jpg

Betlehemsko svjetlo su 22. prosinca 2023. u Državnu vatrogasnu školu donijeli predstavnici Saveza izviđača Hrvatske 

Na prigodnoj svečanosti održanoj u Državnoj vatrogasnoj školi 22. prosinca 2023. godine, predstavnici Saveza izviđača Hrvatske su donijeli Betlehemsko svjetlo. Izviđače su dočekali u ime Državne vatrogasne škole ravnateljica Ljerka Kopričanec-Matijevac i u ime Hrvatske vatrogasne zajednice pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za logistiku Gordan Filinić.

Savez izviđača Hrvatske je 31. godinu za redom organizirao donošenje Betlehemskog svjetla u Hrvatsku. Tradiciju Betlehemskog svjetla su pokrenuli austrijski izviđači, koji prvu nedjelju Došašća odlaze u Betlehem i pale svjetlo mira u Spilji Isusova rođenja te ga donose u Beč. Potom svjetlo preuzimaju izviđači iz cijelog svijeta te ga prenose u svoje države, gradove, ustanove, vjerske institucije, domove i tako se svjetlo širi svijetom. Paljenje i podjela Betlehemskog svjetla podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro te da je zadatak svih nas da širimo mir među ljudima.

Ravnateljica Kopričanec-Matijevac je istaknula da je iznimno sretna što je Betlehemsko svjetlo došlo u Državnu vatrogasnu školu. Pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika Filinić se zahvalio u ime svih vatrogasaca hrvatskim izviđačima ne samo na donošenju Betlehemskog svjetla, već i na dugogodišnjoj suradnji u zajedničkim projektima.  

- Betlehemsko svjetlo dolazi nam u ovo božićno vrijeme, a njegova poruka nam treba svaki dan, a to je poruka mira i ljubavi, koju ćemo ponijeti među svoje bližnje - rekao je Filnić te poželio okupljenim izviđačima, djelatnicima Državne vatrogasne škole i Hrvatske vatrogasne zajednice sretan Božić i uspješnu 2024. godinu.

Pisane vijesti