Slavko Tucaković počasni je građanin Općine Gradec

  • Slika /slike/IMG_4871-scaled.jpg
  • Slika

  • Slika

U Gradecu je u nedjelju, 15. rujna proslavljen Dan Općine i blagdan Uzvišenja sv. Križa Župe Ranjenog Isusa na kojoj je priznanje počasnog građanina Općine Gradec dobio Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik

„Za mene je iznimna čast postati počasnim građaninom općine koja se može pohvaliti odličnom organizacijom i agilnošću čemu svjedoči  sve veći broj obitelji koji ovdje odlučuju živjeti. Čestitam na odličnom radu i hvala na ovom priznanju“, poručio je Tucaković.
Sjednici su nazočili izaslanica predsjednika RH Zorana Milanovića Jadranka Žarković, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša, izaslanica župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića i načelnica Općine Rakovec Brankica Benc, gradonačelnici i načelnici susjednih i prijateljskih općina te predstavnici poslovnih subjekata i civilnog društva.

Načelnica općine Ljubica Ambrušec na sjednici je govorila o brojnim realiziranim projektima, koji su unaprijedili razvoj cijelog kraja. Poseban naglasak stavila je na ulaganje u demografski razvoj općine. - Djeca su naša budućnosti što nam je iznimno drago. Vrtić ćemo sada morati  nadograditi jer se u njega svake godine upiše sve više i više djece. U naš se kraj u zadnje dvije godine doselilo tridesetak novih mladih obitelji, radimo na tome da im osiguramo što bolji i kvalitetniji život - poručila je Ambrušec te najavila i projekte u planu.

Na brojnim uspješno realiziranim projektima načelnici je čestitala izaslanica predsjednika RH Zorana Milanovića i savjetnica predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković. - Općina Gradec vrlo se uspješno razvija, zbog blizine Zagreba, ali i divne prirode i mogućnosti mirnijeg života, Gradec je mnogima postao privlačno mjesto za život - rekla je Žarković.

Dan općine žiteljima je čestitao i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša koji je istaknuo kako je Gradec prekrasan kraj bogate povijesti te načelnica općine Rakovec Brankica Benc koja je naglasila kako je doseljavanje mladih obitelji najbolji dokaz da je Gradec uspješna općina s odličnim vodstvom.
 
Radio Vrbovec /HVZ
 

 

Pisane vijesti