Sjednica koordinacije priobalja

  • Slika /slike/JVP metković.jpg
  • Slika

  • Slika

Zapošljavanje sezonskih vatrogasaca i dislokacije glavne teme sastanka

Koordinacija priobalnih županija održana je 31. svibnja u Metkoviću, a prisustvovali su joj županijski zapovjednici i predsjednici, na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, predsjednikom Predsjedništva HVZ-a Antom Sanaderom te zamjenikom predsjednika i županijskim zapovjednikom Dino Kozlevcem.

Spremni za novu sezonu
Priprema protupožarne sezone te održavanje međuresorne vježbe SIGURNOST 22 bile su jedne od glavnih tema sastanka.

Kako je kazao uvodno glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković, glavni napor požarne sezone počinje 13. lipnja. „Donesena je odluka, nakon svih pripremnih radnji koje su odrađene, o zapošljavanju sezonskih vatrogasaca te o dislokacijama. Sve županijske vatrogasne zajednice iz RH vrše pripreme  za provođenje programa aktivnosti Vlade Republike Hrvatske, a poseban naglasak programa i svih subjekata je u priobalnim županijama budući da one imaju najveće požarno opterećenje tijekom ljetne sezone“.

Tucaković je govorio i o izmještanja vozila, njih 12, što će dodatno doprinijeti još većoj sigurnosti svih građana i turista, do dobre suradnje s nadležnim policijskim upravama. “Definirali smo dislokacije na otocima, u priobalnom djelu, izmještanje interventnih postrojbi iz Divulja, Šibenika i Zadra u zaleđe Dalmatinske zagore te možemo kazati kako, zajedno s ostalim subjektima Programa aktivnosti, spremni ulazimo u protupožarnu sezonu”, zaključno je kazao Tucaković.
 
Foto: JVP Metković

Pisane vijesti