Simpozij vatrogasne mladeži CTIF-a u Fažani

  • Slika /slike/ctif fazana (2).jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

U Fažani je danas započeo 15. simpozij vatrogasne mladeži Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF). 

U Fažani se od 18. do 21. svibnja održava 15. simpozij vatrogasne mladeži Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF) i sjednica Odbora za vatrogasnu mladež CTIF-a, na kojim sudjeluju predstavnici iz Austrije, Bugarske, Češke, Finske, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke,  Poljske, Slovenije i Hrvatske.

Na otvaranju Simpozija obratili su se glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zamjenik predsjednika HVZ i županijski vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac te načelnik Općine Fažana Radomir Korać. Hrvatsku vatrogasnu zajednicu u Odboru za vatrogasnu mladež CTIF-a  predstavljao je  predsjednik Savjeta za vatrogasnu mladež  Republike Hrvatkse Goran Dikšić.

Odbor za vatrogasnu mladež CTIF-a
Odbor je raspravljao o pripremama temama Simpozija u Fažani, te  XXIV. Međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži CTIF-a, koji će se održati od 21. do 28. srpnja 2024. godine u Trentinu, te su određeni program i glavni vatrogasni suci natjecanja. Predstavnici Odbora dali su informaciju o statistici i planovima rada u svojim državama.

Simpozij vatrogasnu mladež CTIF-a
Na Simpoziju su sudjelovala po 3 pripadnika vatrogasne mladeži (13 do 18 godina) i po 2 voditelja iz svake države sudionice Simpozija. Glavna tema Simpozija su bile edukacije i vatrogasna natjecanja koja se provode u školama u Finskoj, a na kojima sudjeluje preko 80 %  polaznika osnovnih škola. Također su sve nacije predstavile svoj rad s vatrogasnom mladeži, osvrćući se na aktivnosti kampova, kvizova, edukacije i izleta.

Organizator Simpozija su Odbor za vatrogasnu mladež CTIF-a i Hrvatska vatrogasna zajednica, uz domaćinstvo VZŽ Istarske.  Program simpozija ukljičivao je predavanja, stručne radionice, te izlete u kojima su sudjelovali svi sudionici.



 

Pisane vijesti