Sastanak Vatrogasnog stožera HVZ-a kontinentalnog dijela RH

Slika /slike/amblem.jpg

U prostorima Državne vatrogasne škole u četvrtak 15. lipnja održan je sastanak Vatrogasnog stožera HVZ-a kontinentalnog dijela RH

Sastanku su uz glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića prisustvovali zapovjednici vatrogasnih zajednica kontinentalnih županija.

Glavna tema sastanka su bile pripreme za predstojeću protupožarnu sezonu, a prema Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku 2023. Zapovjednik Tucaković je istaknuo da Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama počinje s radom 19. lipnja, dok će redovne dislokacije vatrogasaca započeti 29. lipnja. Kao nove lokacije na kojima će biti dislocirani vatrogasci istaknute su Biševo, Zadar, Zaton, Primošten i Supetar na Braču. Zapovjednicima je predstavljen raspored županija po dislokacijama te rapored podizanja snaga kod izvanrednih dislokacija kao i broj zrakoplova HRZ-a koji će biti raspoloživi u požarnoj sezoni.  

Tucaković se također osvrnuo i na vježbu SIGURNOST 2023 koja će se održati u petak 16. lipnja u Istarskoj te Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji. Na postrojenju INA-e u Ivanić Gradu (Zagrebačka županija), biti će prikazano postupanje kod nesreće s opasnim tvarima, dok će u Karlovčkoj županiji biti prikazano spašavanje na vodi i pod vodom u slučaju poplave. Prisutni zapovjednici su istaknuli da je sve spremno za izvođenje vježbe. Zapovjednik VZŽ Karlovačke Goran Franković je ovom prilikom zahvalio svim županijama i zapovjednicima koji su pomogli prilikom nedavnih poplava u Karlovačkoj županiji. 

Zapovjednicima je također najavljen početak rada Kampa vatrogasne mladeži u Fažani te Susret vatrogasne mladeži Hrvatske i Slovenije u Varaždinskim Toplicima. 

 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica