Radni sastanak županijskih vatrogasnih zapovjednika priobalnog dijela RH održan u Senju

  • Slika /slike/Vatrogasni zapovjednici priobalja u Senju 1.jpeg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković održao je radni sastanak sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima sedam županija priobalnog dijela Republike Hrvatske koji je upriličen 12. svibnja 2021. godine na području nadležnosti Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije

Radni sastanak održao se u prostorima povijesne uskočke tvrđave Nehaj u Senju.
Teme radnog sastanka bile su usko vezane za provedbu priprema za nadolazeću požarnu sezonu, a poglavito za provedbu zadaća iz Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2021. godini o čijem je tijeku i realizaciji glavni vatrogasni zapovjednik detaljno informirao okupljene županijske vatrogasne zapovjednike s posebnim naglaskom na mjere za provedbu redovitih i izvanrednih dislokacija vatrogasaca uzimajući u obzir epidemiološke okolnosti vezane za COVID-19.

Nadalje, na sastanku je usvojen prijedlog odluke o planu rasporeda sezonskih vatrogasaca tijekom požarne sezone u sedam priobalnih županija, kao i raspored cisterni iz Ravnateljstva za robne zalihe tijekom požarne sezone u dijelu priobalnih županija. Uz navedeno, definiran je i protokol za interveniranje vatrogasnih postrojbi na graničnim dijelovima županija.

Glavni vatrogasni zapovjednik je prezentirao prijedlog plana rasporeda financijskih sredstava iz Premija osiguranja, kao i tijek nabavke vatrogasnih vozila i opreme iz sredstava općekorisnih funkcija šuma.

Po završetku radnog sastanka upriličen je službeni posjet glavnog vatrogasnog zapovjednika Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Senja u čijoj pratnji je bio i zapovjednik VZŽ Ličko-senjske Hrvoje Ostović. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Senja, Zvonimir Lončarić, predao je prijavak glavnom vatrogasnom zapovjedniku nakon čega je uslijedila primopredaja vatrogasne opreme za gašenje požara otvorenih prostora koju je zapovjedniku Lončariću uručio upravo glavni vatrogasni zapovjednik, pritom rekavši: „Jeste, rekao bih, manja sredina, ali s puno hrabrih ljudi i vjerujem da ćete, ukoliko bude potrebno, u suradnji sa susjednom županijom i kolegama iz unutrašnjosti znati iskoristiti ovu opremu“. Radi se o vrijednoj opremi koja je temeljem odluke glavnog vatrogasnog zapovjednika predana u vlasništvo Vatrogasnoj zajednici Ličko-senjske županije, a potom  temeljem odluke županijskog vatrogasnog zapovjednika VZŽ Ličko-senjske dodijeljena upravo Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Senja zbog specifičnosti štićenog prostora poglavito na predjelu Velebita.
 
  • Čuvajte sebe da bi mogli spasiti drugoga, poručio je Slavko Tucaković senjskim vatrogascima i poželio puno uspjeha i sreće u daljnjem radu. 

Primopredaji vatrogasne opreme nazočio je i gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović koji ujedno obnaša dužnost predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Senja.
Nakon službenog posjeta senjskim vatrogascima, glavni vatrogasni zapovjednik u pratnji županijskog vatrogasnog zapovjednika posjetio je i Dobrovoljno vatrogasno društvo Krasno koje operativno djeluje u okviru Vatrogasne zajednice Grada Senja.

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica