Predsjedništvo Hrvatske vatrogasne zajednice

Slika /slike/20221024_111357.jpg

Usvojen Prijedlog financijskog plana Hrvatske vatrogasne zajednice za 2023.

Na području Starigrada Paklenice  24. listopada održana je 10. sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice.
Početku sjednice su, uz članove Predsjedništva, sudjelovali predsjednik županijske skupštine Zoran Šikić, načelnik Općine Starigrad Krste Ramić, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Starigrad Mario Zubčić i ravnateljica NP Paklenica Natalija Andačaić  koji su na samom početku održali pozdravne govore i izrazili zahvalnost na suradnji sa cjelokupnim vatrogasnim sustavom.

Sjednicu Predsjedništva vodio je Ante Sanader, a na samoj sjednici usvojen je Prijedlog financijskog plana Hrvatske vatrogasne zajednice za 2023., II. izmjene i dopune Financijskog plana za 2022.
Članovi Predsjedništva izvješteni su o konstituiranju odbora Nacionalnog odbora za preventivnu zaštitu i gašenje požara, a trenutno djeluje ukupno 13 odbora od čega ih je 5 održalo konstituirajuće sjednice, dok će ostalih 7 sjednice održati kroz naredni period. Raspravljalo se i o radu 27. Kampa vatrogasne mladeži, radu Državne vatrogasne škole te nabavama iz sredstava općekorisnih funkcija šuma.

Povećan broj požara
Nakon najuspješnijeg međunarodnog natjecanja za reprezentacije Hrvatske vatrogasne zajednice, članovima su prezentirani rezultati i uspješnost vatrogasnih odjeljenja te je predsjednik Ante Sanader uputio čestitku svim sudionicima, a naročito najuspješnijima s porukom kako se takav standard uspješnosti treba održati i dalje.

Istaknuto je kako Hrvatska vatrogasna zajednica očekuje projekte u okviru kohezijskog fonda u okviru sljedeće višegodišnje financijske perspektive te i nadalje provodi postojeće odobrene projekte.
Na Predsjedništvu je iznesena informacija o iznimno zahtjevnoj požarnoj sezoni s naglaskom da je u 2022. zabilježen porast od 48 % požara te je opseg opožarene površine veći za 135% iznimno dugog i sušnog ljetnog perioda.

Predstavljen je i plan i način rada Zaklade Kornati te način donošenja samih odluka o načinu pružanja pomoći smrtno stradalim vatrogascima

Pisane vijesti