Predsjednik Vlade RH s predstavnicima Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Baden-Württemberg

  • Slika /slike/Vijesti/HVZ-potpisivanje sporazuma (1).jpg
  • Slika

  • Slika

Danas su predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković ugostili predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i izaslanstvo Vatrogasne zajednice Baden-Württemberga

U uvodnom dijelu predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, koji je ujedno i potpredsjednik Hrvatskog sabora, ukratko je u društvu predsjednika Vlade RH i glavnog vatrogasnog zapovjednika izaslanstvu njemačkih vatrogasaca predstavio sustav vatrogastva u Republici Hrvatskoj.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pohvalio je suradnju s državnom vlašću koja je omogućila zakonodavne promjene kojima je Hrvatska vatrogasna zajednica središnji državni ured za vatrogastvo te da čini sve kako bi vatrogastvo bilo i ostalo brend u Europi i svijetu. Također je rekao da ga veseli suradnja s njemačkim vatrogascima te da su uvijek dobrodošli u Hrvatsku i u hrvatsku vatrogasnu obitelj.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković izaslanstvu Vatrogasne zajednice pohvalio je dugu tradiciju koju ima hrvatsko vatrogastvo te ukazao na važnost i dobru organiziranost Hrvatske vatrogasne zajednice koja je kao samostalno državno tijelo jedan od stupova domovinske sigurnosti.

- Zahvalni smo vatrogascima koji obavljaju zahtjevan posao i pružaju sigurnost stanovništvu. - rekao je predsjednik Plenković.

Dr. Knödler izrazio je zadovoljstvo što je potpisan sporazum između Hrvatske vatrogasne zajednice i VZ Baden-Württemberga. U svojem kratkom boravku u RH i posjetu nekolicine vatrogasnih organizacija dobio je uvid u način funkcioniranja hrvatskog vatrogasnog sustava naglasivši da ovakav brz i učinkovit sustav u zaštiti od požara ne može se osigurati u Njemačkoj. Veseli se zajedničkoj suradnji i obećao je da će pri povratku u Njemačku pronaći načina da osigura dopremu dvaju vatrogasnih vozila u Regionalni nastavni centar u Vučevici.

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica