Požari otvorenog prostora

  • Slika /slike/Vijesti/HVZ-Požar otvorenog prostora.jpg
  • Slika

  • Slika

Jučer je proglašen ugašenim požar otvorenog prostora na otoku Čiovu, a ugašeni su i požari u Kaštel Novom i u Imotskom. Lokaliziran požar na području Diklo-Kožino.

4. kolovoza
8:00 sati

Požar otvorenog prostora na području Zadra, Kožino lokaliziran je u 10:00 sati, a ugašen u 19:45 sati.
Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma na površini od 5,25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 27 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz IVP Zadar, SIVP Zaton, JVP Zadar, VZ Zadarske županije i DVD ''Pljusak'' Nin te 2 protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. 

3. kolovoza
14:00 sati

Požar na području Kožino lokaliziran je u 10:00 sati, a opožarena površina je 5,25 ha borove šume i šikare. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje ukupno 27 vatrogasaca sa 12 vozila iz IVP Zadar, JVP Zadar, dislokacija Zaton i DVD Pljusak-Nin.

9:31 sati
Na požarištu Diklo-Kožino su trenutno samo zemaljske vatrogasne snage iz JVP Zadar, DVD Pljusak-Nin i IVP Zadar. Protupožarni zrakoplovi vratili su se u svoju bazu.

9:25 sati
Na gašenju požara otvorenog prostora na području Diklo-Kožino trenutno je aktivan CL 811, a drugi  protupožarni zrakoplov sletio je u 09:11 sati u bazu.
Na požarište su upućene snage Intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar s 2 šumska vozila i 5 vatrogasaca.

9:00 sati
Trenutno je aktivan požar otvorenog prostora na području Zadarske županije, Diklo-Kožino, na koji su upućena i dva kanadera. Prema procjeni požar će biti u vrlo kratkom vremenu uspješno ugašen.

Dana 2. kolovoza u 16:14 sati Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Kaštel Novom, predio Rudine. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 2 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 45 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz IVP Split, JVP Trogir te dobrovoljna vatrogasna društva Kaštel Gomilica, Mladost, Solin i Kaštela.

Pored zemaljskih snaga na intervenciji gašenja požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor AT 802 koji je preusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja, dva protupožarna zrakoplova Canadair CL 415 te specijalno željezničko vozilo ROBEL za gašenje požara. Požar je ugašen u 20:20 sati.

Također je jučer zaprimljena dojava o požaru na otvorenom prostoru u Imotskom, naselje Grubine. Požarom je zahvaćena borova šuma i raslinje na površini od 1,5 ha. U gašenju požara sudjelovala je JVP Imotski sa sedam vatrogasaca i tri vatrogasna vozila te jedan AT 802 koji je bio na ovom području zbog protupožarnog izviđanja s jednim bacanjem vode. Požar je uspješno ugašen.

Spomenimo da je požar raslinja na otoku Čiovo – naselje Okrug Gornji, za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 27. srpnja u 15:29 sati, proglašen ugašenim jutros u 06:00 sati.

Foto: HVZ / JVP Zagreb / D. Ljubić - Požar, Rutine
 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica