Požari na području Istre

Izvanredno izvješće

15:45
Požar kod Santa Marine je pod kontrolom vatrogasaca i uskoro će biti ugašen. Na terenu je 20 vatrogasaca sa 11 vozila te dva pripadnika Hrvatskih šuma. Canadairi su opozvani budući da zbog meteoroloških uvjeta nisu mogli djelovati.

„Vatrogasci su brzim djelovanjem požar stavili pod kontrolu i situacija na terenu  je dobra. Kažimo i kako je na području Prtloga uslijed udara groma u popodnevnim satima izbio požar otvorenog prostora, ali je ugašen u jako brzom vremenu“, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.


13:45
Uslijed grmljavinskog nevremena došlo je do požara otvorenog prostora na području Santa Marine kod Labina, oko 1 kilometra udaljenosti od mora, a požar se nošen jakim vjetrom brzo širi.

Požar gasi oko 20 vatrogasaca sa 8 vozila. „Na terenu su vatrogasci JVP-a Labin, DVD-a Labin Rabac, Kršan, Pićan, Sveta Nedelja, Raša, a u pomoć su pozvani i vatrogasci JVP-a Pule. U ovome trenutku objekti nisu ugroženi, a zbog nepristupačnog terena, zatražena su i dva Canadaira“, kazao je istarski županijski zapovjednik Dino Kozlevac.

VOS