Požari na Hvaru i Braču

Slika /slike/Požar Brač DVD Selca (1).jpg

Požari u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

21.6.
Požar na otvorenom prostoru na području Pučišća na otoku Braču, koji je zaprimljen  18. lipnja u 11:03 sati u ŽVOC Split, ugašen je 20. lipnja u 20:56 sati. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma na procijenjenoj površini od 20 ha.

Požar na otvorenom prostoru na području Pitve na otoku Hvaru, koji je zaprimljen  18. lipnja u 11:44 sati u ŽVOC Split, ugašen je 20. lipnja u 19:00 sati. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje, makija, maslinici i borova šuma na procijenjenoj površini od 20 ha. 

19.6.
Požar na području Pučišća na otoku Braču je pod kontrolom vatrogasaca.
Tijekom noći radilo se na sanaciji rubova požarišta sa ukupno 55 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila, a požarom je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma na procijenjenoj površini od 20 ha te jedan gospodarski objekt.

Požarom na otoku Hvaru je zahvaćeno nisko raslinje, makija, maslinici i borova šuma na procijenjenoj površini od 20 ha. Požar je pod kontrolom vatrogasaca iz DVD-a Jelsa, Stari Grad i Hvar koji su tijekom noći radili na sanaciji rubova požarišta sa ukupno 14 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila. Tijekom jutra organizirana je dodatna pomoć vatrogasnih snaga (DVD Imotski i DVD Lovreć) iz Splitsko-dalmatinske županije sa osam vatrogasaca i jednim vozilom radi smjene vatrogasaca na požarištu.

18.6.
Dojava o požaru u mjestu Pučišća na Braču došla je u Županijski vatrogasni operativni centar u Splitu u 11:03 sati. Gori borova šuma, u gašenju sudjeluju domaće vatrogasne snage s otoka Brača, i to 60 vatrogasaca s 18 vozila. U 11:36 sati zatražene su i zračne snage jedan Canadair i Air Tractor. Gašenje je u tijeku.

U 11:52 sati zaprimljen je zahtjev za zračne snage za požar na Hvaru - mjesto Pitve kod Jelse. Gori borova šuma, a u gašenju sudjeluje 30 vatrogasaca s 10 vozila i jedan protupožarni zrakoplov Canadair.

- Samo danas smo na području Splita zabilježili nekoliko manjih požara. Još je aktivan požar u Žrnovnici koji držimo pod kontrolom. Trenutno nema jakog vjetra, te vjerujemo da ćemo brzo požare staviti pod kontrolu. Ako bude potrebe, u pripravnosti su zračne i kopnene snage - rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević i pozvao sve građane na dodatan oprez.

FOTO: VZSDŽ; FB Vatrogasci Selca

Pisane vijesti | Požari i intervencije