Požar Zaton

  • Slika /slike/IMG-3cab23b2a2cd533a0508f1894e99a22e-V.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Požar je lokaliziran

2. kolovoza
Požar otvorenog prostora na području Ljubača, iznad Zatona, lokaliziran je. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 ha, a tijekom jučerašnjeg dana vatrogasci su sanirali rubove požarišta te se obavljalo daljnje dežurstvo tijekom noći. U tome je ukupno sudjelovalo 28 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Dubrovački vatrogasci i Konavle te DVD-a Putnikovići.

1. kolovoza
Dana 31. srpnja u 12:18 sati JVP Dubrovački vatrogasci zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Ljubača (iznad Zatona). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 ha.
Tijekom gašenja požara smrtno je stradao vatrogasac, djelatnik JVP Dubrovački Vatrogasci.

Na intervenciji gašenja požara sudjeluje ukupno 101 vatrogasac sa 26 vatrogasnih vozila iz IVP Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci i JVP Dubrovačko Primorje te DVD-a: Zaton, Osojnik Rijeka Dubrovačka, Gornja Sela, Mravinjac i Orašac. Pored zemaljskih snaga, na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL 415.

Požar je pod kontrolom gasitelja, ali i dalje aktivan.

31. srpnja
Požar otvorenog prostora na području Orašca – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog) i dalje se aktivno gasi.
Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića kuće u mjestu Ljubač su obranjene.

"Situacija je i dalje složena budući da se radi o gustoj borovoj šumi, a gašenje otežava i vjetar. Četiri Canadaira i dalje gase, kao i više od 60 vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi Dubrovački vatrogasci i Dubrovačko primorje, Intervencijska vatrogasna postrojba Dubrovnik te sva dobrovoljna vatrogasna društva s područja, a uključio se i DVD Župa dubrovačka. Vatrogasci Konavala također su u pripremi“, kazao je Simović.

Podsjetimo, JVP Dubrovački vatrogasci zaprimili u 12:28 sati  dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Orašca – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog) koji je zahvatio nisko raslinje i makiju na većoj površini.

Foto: Dubrovački vatrogasci

VOS