Požar u mjestu Bikarac

Slika /slike/amble-bez naziva oko pletera.jpg

Požar kojim je zahvaćen deponij smeća te koji se proširio na travu i nisko raslinje je lokaliziran.
 

18. srpnja
8:00

Dana 18. srpnja u 03:08 sati na deponiju je došlo do nove aktivacije požara te su na sanaciju požara izašli vatrogasci JVP Šibenik sa četiri vatrogasca i dva vatrogasna vozila. Požar je bio unutar deponija na površini 150 m2 i površinski je saniran u 04:17 sati.

17. srpnja
14:30

Intervencija gašenja požara deponija - Bikarac završena je u 10:03 sati. Sve vatrogasne snage povučene su sa lokacije, a daljnju sanaciju smetlišta preuzimaju radnici Bikarca.

8:00
Požar je lokaliziran u 20:42 sati, a tijekom noći vršeno je osiguranje i sanacija požarišta od strane JVP Šibenik.
Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Air Tractor 802 kao i ukupno 36 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik i Vodice, te DVD-a: Vodice, Skradin, Perković, Bilice, Unešić, Pirovac, Zaton i Zablaće te županijski vatrogasni zapovjednik. 

16. srpnja
17:15

Požar otvorenog prostora u mjestu Bikarac u kojem je izgorjela trava i  nisko raslinje površine 3 ha ugašen je u 16:39 sati, dok se deponij smeća još uvijek gasi.
JVP Šibenik i Vodice  te DVD Vodice vrše dežurstvo sa 10 vatrogasaca i 4 vozila.

15:00
Dana 16. srpnja u 13:32 sati, ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Šibenika, u mjestu Bikarac.

Požar je započeo na deponiju smeća  u industriiskoj zoni Podi, te se proširio na travu i nisko raslinje.
Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 2 Air Tractora te JVP Šibenik i Vodice, DVD-a: Vodice, Skradin, Perković, Bilice, Unešić, Pirovac, Zaton i Zablaće sa ukupno 19 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila.

Požar je aktivan.

VOS