Požar stambene zgrade u Zagrebu

Slika /slike/Požar nebodera u Zagrebu.jpg

Zagrebački vatrogasci su danas iz zgrade zahvaćene požarom spasili 8 osoba i više kućnih ljubimaca. 

Dana 08.06 u 11:28 sati VOC JVP Grada Zagreba zaprimio je više dojava o požaru stana na devetom katu zgrade u naselju Trnsko te da je potrebno evakuirati stanare iz zgrade. Požarom je zahvaćen stan te postoji mogućnost širenja na ostale stambene jedinice.

Po dolasku na mjesto intervencije vatrogasci zatiču požar stana na 9. katu u razbuktaloj fazi. Gasi se unutarnjom navalom i pomoću visinskih vozila. Građani iz zgrade su savjetovani da dobro zatvore vrata, nikako ne izlaze na stubište i što više zabrtve otvore da im ne ulazi dim.

Za vrijeme gašenja i pretrage stanova spašeno je 8 osoba i više kućnih ljubimaca. Uz vatrogasce su na terenu bili pripadnici policije, Hitne medicinske pomoći, Ureda za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreba te Azila za životinje Dumovec.

U požaru su teško oštečena dva stana, a više stanova je zadimljeno. Jedna osoba je zbog ozlijeda zbrinuta u KBC-u Zagreb. U gašenju požara sudjelovao je  JVP Zagreb sa ukupno  31 vatrogascem i 11 vatrogasnih vozila. Na popunu su pozvani  DVD Hrašće, Šestine i Kustošija sa ukupno 14 vatrogasaca i 4 vatrogasna vozila. Dio vatrogasaca je ostao na saniranju požarišta u popodnevnim satima. 

IZVOR: FB Vatrogasna postrojba Zagreb
FOTO: FB Zagrebački vatrogasci

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica