Požar plastike u Zaprešiću

  • Slika /slike/20240619_215732.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Požar je pod kontrolom vatrogasaca, a na požarištu su tijekom noći dežurale dvije posade vatrogasnih vozila. 

23.6.2024.
9:00

Požar na prostoru tvrtke za skladištenje plastike „Eko-flor“ u Zapreiću za koji je ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio dojavu 19. lipnja u 18:57 sati i dalje je pod nadzorom gasitelja. Tijekom dana 22. lipnja na gašenju i sanaciji požara sudjelovali su JVP Zaprešić i DVD Zaprešić sa osam vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila. 
Tijekom noći na sanaciji i dežurstvu je angažirana JVP Zaprešić i DVD Kupljenovo sa 4 vatrogasca i dva vatrogasna vozila.  

22.6.2024.
9:00

Požar na prostoru tvrtke za skladištenje plastike „Eko-flor“ u Zaprešiću za koji je ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio dojavu 19. lipnja u 18:57 sati i dalje je pod nadzorom gasitelja. Tijekom dana 21. lipnja na gašenju požara sudjelovali su JVP Zaprešić i JVP Grada Zagreba te DVD-a Kupljenovo, Marija Magdalena, Zaprešić i Bistra sa 15 vatrogasaca i sedam vatrogasnih vozila. Požar se gasio vodom i pjenom preko monitora, a ulazak u objekt nije bio moguć radi velike opasnosti od urušavanja i padanja dijelova sa objekta.
Tijekom noći od 22:00 sata na sanaciji i dežurstvu je angažirana JVP Zaprešić sa dva vatrogasna vozila.  

21.6.2024.
8:00

Požar na prostoru tvrtke za skladištenje plastike „Eko-flor“ u Zaprešiću za koji je ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio dojavu 19. lipnja u 18:57 sati pod nadzorom je gasitelja. Ukupno 172 vatrogasca sa 61 vatrogasnim vozilom sa područja županije i Grada Zagreba aktivno su radili na gašenju velike količine plastike u skladišnom prostoru tvrtke te sanaciji požarišta, ukupna procijenja opožarena površina, unutarnja i vanjska, iznosi 14 000 m2. Ozlijeđenih osoba nije bilo.
Požar je pod nadzorom vatrogasaca, a tijekom noći organizirano je dežurstvo sa osam vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. 

20.6.2024.
9:00

Izgaranjem plastike nastala je velika količina dima i otrovnih plinova koji se šire radi vjetra i toplinskog isijavanja. Zbog navedenog pod sredstvom SRUUK-a  poslana je poruka o zatvaranju prozora i da ne izlaze van bez razloga za područje Grada Zaprešića i Općina Jakovlje, Bistra i Luka. Na intervenciji su angažirana ukupno 146 vatrogasca i 50 vatrogasna vozila iz VZ Zagrebačke županije (JVP Zaprešić, Ivanić Grad i Samobor, VZZŽ te DVD-a; Ivanec, Samobor, Kerestinec, Pojatno, Laduč, Rakitje, Strmec, Sveta Nedelja, Zdenci Brdovečki, Bistra, Marija Magdalena, Vukovo Selo i Zaprešić). Zbog situacije na terenu, Glavni vatrogasni zapovjednik donio je zapovijed o provedbi izvanredne dislokacije vatrogasnih snaga iz Grada Zagreba (JVP Zagreb, DVD-a Kustošija, Blato, Kupinečki Kraljevec, Kučilovina, Dragonožeci Odra) te postrojbe u gospodarstvu INA Vatrogasni Servisi.

Izvršena su očitanja opasnih plinova i utvrđena je povećana koncentracija stirena na području do 50 m od mjesta događaja te vatrogasci u tom području koriste opremu za zaštitu dišnih organa. Očitanja su na večim odaljenostima u dozvoljenim granicama. Požar je aktivan u jednom dijelu skladišta, a zbog smanjenog intenziteta požarišta dio vatrogasnih snaga je otpušten sa požarišta te je trenutno na terenu 50 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila. Upozorenje za opasnost je i dalje na snazi.
 
6:00
Dojava o požaru plastike u tvrtki za zbrinjavanje otpada EKO FLOR u Zaprešiću stigla je 19. lipnja u 18:57.
Iz JVP Grada Zagreba je na intervenciju izašlo 5 autocisterni sa 15 vatrogasaca iz svake postaje te još 6 autocisterni iz 6 DVD-a sa 18 vatrogasaca.
Uzbunjeni DVD Vukovo Selo, DVD Sveta Nedelja, VZG Sveta Nedelja, DVD Bistra, JVP grada Zaprešića, DVD Strmec, DVD Rakitje, DVD Zdenci Brdovečki.

Na terenu je ukupno bilo 19 vatrogasnih postrojbi, 98 vatrogasaca sa 36 vozila.

„Situacija je pod kontrolom, ostalo je oko 30 % površine za ugasiti, a na terenu je trenutno 26 vatrogasaca sa 13 vozila. Vatrogasci će i danas tijekom cijelog dana biti ovdje i raditi na gašenju požara“, rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Dario Kezerić.

Pisane vijesti