Požar na Makarskoj rivijeri

Slika /slike/DVD Podgora.jpg

Tijekom noći požar na području Brist – Podaca je gasilo oko 120 vatrogasaca, a trenutno stanje na požarištu je povoljno
 

Županijski vatrogasni operativni centar Split zaprimio je 21. listopada u 18:26 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Brist – Podaca (Makarska rivijera). Požarom je zahvaćena makija i borova šuma na teško pristupačnom terenu i površini koja je procijenjena oko 30 ha.

Na intervenciji gašenja požara sudjeluju JVP Makarska i sva DVD-a sa područja Makarske sa 91 vatrogascem i 20 vatrogasnih vozila te sa Omiškog (Omiš, Gata, Dugi Rat i Kučiće), Imotskog (JVP Imotski i DVD Lovreć) i Splitskog područja (JVP Split) ukupno 21 vatrogasac sa 8 vatrogasnih vozila te zapovjednik VZŽ Splitsko-dalmatinske. U ispomoć je stigla iz Dubrovačko-neretvanske županije JVP Ploče sa 5 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila.

Tijekom noći na požarištu je bilo angažirano ukupno oko 120 vatrogasaca sa 30 vatrogasnih vozila. Zbog teško pristupačnog terena angažirana su 2 protupožarna zrakoplova Canadair kao ispomoć u gašenju i saniranju dijelova požarišta. Zrakoplovi su poletjeli u 07:10 sati.

- Trenutno stanje je zadovoljavajuće. Zrakoplovi rade na sjevernoj strani požarišta, dok ostatak saniraju zemaljske snage. Zbog povoljne situacije, postupno otpuštamo snage koje su sinoć došle kao ispomoć, dok će lokalne snage ostati na terenu koliko bude potrebno -  rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.

FOTO: FB Vatrogasci Podgora

Pisane vijesti | Požari i intervencije