Požar kod Vrpolja

Slika /slike/Vijesti/HVZ-Pozar_Vrpolje (1).jpg

Požar na području Vrpolja je lokaliziran.
 

18. kolovoza
Požar otvorenog prostora na području Vrpolja koji se jučer ponovno aktivirao lokaliziran je u 19:40 sati, a tijekom noći je 17 vatrogasaca sa sedam vozila ostalo na sanaciji požarišta. U gašenju požara ukupno je sudjelovalo 39 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Šibenik i Vodice, dobrovoljnih vatrogasnih društava Grebaštica, Perković, Bilice, Šibenik, Zablaće, Zaton, Brodarica-Krapanj, VZ Šibensko-kninske županije te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415, a izgorjela površina iznosi 103 ha.


17. kolovoza

17:00

Požar koji se danas uslijed jačanja vjetra ponovno aktivirao u 13:04 sati je pod kontrolom vatrogasaca.  Zračne snage napustile su požarište u 15:22 sati, a u intervenciji gašenja sudjeluje 38 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila.


13:55
Došlo je do ponovne aktivacije požara na području Vrpolja za koji je jučer zaprimljena dojava, a jutros je u 6:00 sati bio lokaliziran. U gašenju sudjeluje 39 vatrogasaca sa 16 vozila te su upućena dva Canadaira CL-415.

- Požar koji je jutros lokaliziran ponovno se aktivirao. Objekti nisu ugroženi i na terenu su vatrogasne i zračne snage te vjerujemo kako će požar uskoro biti stavljen pod kontrolu. – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.


7:50 h
Požar na području Vrpolja lokaliziran je jutros u 06:00 h. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na trenutno procijenjenoj površini od 100 ha. U gašenju požara sudjeluje 59 vatrogasaca sa 21 vatrogasnim vozilom iz IVP Šibenik, JVP Šibenik i Vodice, DVD-a Pirovac, Grebaštica, Perković, Vodice, Bilice, Skradin, Šibenik, Zaton, Brodarica-Krapanj, VZ Šibensko-kninske županije te četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 i tri protupožarna zrakoplova Air Tractor AT-802 . 

16. kolovoza

20:25

Canadair koji je zadnji djelovao sletio je u 20:20 te na terenu tijekom noći ostaju vatrogasne snage.

Ukupno u gašenju ovog požara sudjeluje 59 vatrogasaca sa 21 vatrogasnim vozilom iz IVP Šibenik, JVP Šibenik i Vodice, DVD-a: Pirovac, Grebaštica, Perković, Vodice, Bilice, Skradin, Šibenik, Zaton, Brodarica-Krapanj, VZ Šibensko kninske županije te četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 i tri protupožarna zrakoplova Air Tractor AT-802 A.


18:45
Požar na području Vrpolja i dalje je aktivan.
Trenutačno su angažirana 3 Canadaira i 3 Air Tractora te 51 vatrogasac sa 18 vozila.

Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića za sada je opožareno oko 100 ha guste borove šume. “Snažan vjetar otežavao je gašenje, no objekti su svi obranjeni. Buktinja je bila velika zbog guste borove šume te je i snažna temperatura koja se razvila otežavala vatrogascima pristup. Još imamo vatre i radi se na dogašavanju“, kazao je Dukić.

Dodajmo i kako je požar otvorenog prostora na otoku Kakan na kojem su djelovala 3 Air Tractora te 21 vatrogasac sa 4 vozila lokaliziran u 17:59. Opožareno je oko 3 ha površine.


16:05
Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Šibenik zaprimio je u 15:17 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Vrpolja.

Na intervenciji gašenja požara angažirane su vatrogasne snage iz JVP Šibenik, DIP Šibenik, ŽVZ, dobrovoljna vatrogasna društva Šibenik, Zablaće, Brodarica, Grebaštica, Zaton, Perković, Skradin i Bilice sa 45 vatrogasaca i 15 vozila.

U gašenju sudjeluju i četiri Canadaira.

- Požar je izbio u samom naselju Vrpolje gdje su kuće obranjene, a požar se proširio na obližnju gustu borovu šumu. Istovremeno imamo i požar na otoku Kaknu koji je pod nadzorom  vatrogasaca. - rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić i dodao kako u gašenju požara na otoku Kakan sudjeluje 20 vatrogasaca i dva Air Tractora.
 

VOS | VOS