DVOC 17. / 18. kolovoza 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 17. / 18. kolovoza 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Virovitičko-podravska županija
Dana 18. kolovoza u 03:28 sati JVP Virovitica zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Virovitica, Ul. Frane Fujisa. Požarom je bio zahvaćen stambeni objekt uslijed kojeg je jedna osoba zadobila opekline te je ista zbrinuta od strane HMP-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Virovitica.
Intervencija vatrogasaca završila je u 06:24 sati.

Zagrebačka županija
Dana 17. kolovoza u 10:29 sati ŽVOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Svetog Križa, Lojzova ulica 110. u požaru je jedna osoba zadobila opekline i ista je zbrinuta od strane HMP-a. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 2,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a: Bijela Gorica, Brdovec i  Vukovo Selo.
Požar je ugašen u 12:30 sati.

Ličko-senjska županija / Zadarska županija
Dana 06. kolovoza požar sa područja Tulove Grede – Lovinac u Ličko-senjskoj županiji proširio se na područje Zadarske županije. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i gusta borova šuma na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu. 
Tijekom dana 17. kolovoza i noći, na dežurstvu su angažirani vatrogasci iz DVD-a Lovinac. 

Šibensko-kninska županija
Požar otvorenog prostora na području Vrpolja, za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu 16. kolovoza u 15:17 sati, lokaliziran je 17. kolovoza u 06:00 sati. Dana 17. kolovoza u 13:04 sati požar se aktivirao na jednom dijelu i izgorjelo je 3 ha te je ukupno izgorjela površina 103 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 39 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Šibenik i Vodice, DVD-a: Grebaštica, Perković, Bilice, Šibenik, Zablaće, Zaton, Brodarica-Krapanj, VZ Šibensko kninske županije te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.  
Požar je ponovo lokaliziran  17. kolovoza u 19:40 sati, a tijekom noći 17 vatrogasaca sa sedam vozila ostaje na sanaciji požarišta.

Dubrovačko-neretvanska  županija
Dana 03. kolovoza tijekom jutarnjih sati požar iz Crne Gore prešao je na područje Republike Hrvatske kod mjesta Vitaljine iznad graničnog prijelaza. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na teško pristupačnom terenu. Tijekom dana 17./18. kolovoza na požarištu je organizirano dežurstvo od strane vatrogasaca iz JVP Konavle. Na požarištu ima izdimljavanja.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 17. kolovoza 2022. odrađeno je devet vatrogasnih intervencija. Na području Grada Petrinje 8 prijevoza vode te na području općine Lekenik jedan prijevoz vode. Na intervencijama je bilo angažirano devet vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila iz JVP Petrinja i DVD Žažina.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS