Požar kod Labina

Izvanredno izvješće

23. kolovoza
Dana 22. kolovoza u 10:54 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Zarnjana – Drenje (Santa Marina).
Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 60 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 35 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila iz JVP Pula i JVP Labin te DVD-a: Kršan, Pićan, Labin-Rabac i Sveta Nedelja. Pored zemaljskih snaga požar su gasila četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.
Požar je lokaliziran u 17:25 sati, a tijekom noći organizirano je dežurstvo na požarištu.
 

22. kolovoza
18:30
Požar je lokaliziran u 17:25 te su opozvani svi Canadairi.
Na terenu ostaje 35 vatrogasaca koji će raditi na dogašivanju i osiguranju požarišta tijekom cijele noći.

Opožareno je oko 50 ha površine. 

12:45
Temeljem zajedničke prosudbe vatrogasaca i pilota, dogovoreno je angažiranje još dvaju Canadaira kako bi se požar što prije lokalizirao i ugasio. 
Požar gasi oko 20 vatrogasaca te ukupno 4 Canadaira.

12:00
Požar na području Santa Marine u blizini Labina koji je lokaliziran 20. kolovoza, danas se ponovno aktivirao. Gori na izuzetno nepristupačnom terenu, a u gašenju sudjeluje 20 vatrogasaca sa 10 vozila iz JVP-ova Pula i Labin te dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Labinštine, kao i dva pripadnika Hrvatskih šuma.
 
„Objekti nisu ugroženi, ali zbog jakog vjetra koji otežava gašenje i nepristupačnog terena, zatražili smo i djelovanje dvaju Canadaira“, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac te dodao kako jedan Canadair već gasi požar, a drugi je u dolasku.
 

VOS