Povećan broj vatrogasnih intervencija zbog obilnih oborina i vjetra

Slika /slike/amblem.jpg

Na području nekoliko županija zabilježen je povećan broj vatrogasnih intervencija kao posljedica kiše i vjetra. U Splitu vatrogasci zatekli osobu bez svijesti.

Tako se i na području Primorsko-goranske županije bilježi 27 odrađenih tehničkih intervencija na kojima je sudjelovalo ukupno 79 vatrogasaca sa 31 vatrogasnim vozilom. Većinom se radi o uklanjanju stabala sa prometnica te manji broj intervencija ispumpavanja vode iz poplavljenih objekata na području gradova Rijeka, Crikvenica i Mali Lošinj.

U Istarskoj županiji bilježi se Vatrogasno operativno središte bilježi 16 odrađenih tehničkih intervencija uklanjanja stabala sa prometnica i ispumpavanja vode iz objekata koje su također zbog posljedica kiše i vjetra. Na intervencijama je ukupno angažirano 35 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci Zagrebačke županije na intervencijama imali su angažiranih 26 vatrogasaca s 8 vatrogasnih vozila, a bilježe osam odrađenih intervencija.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Područje Splitsko-dalmatinske županije ovih dana bilježi najviše poziva na intervencije. Što uslijed potresa koji je pogodio ovo područje te uznemirio stanovnike ovog kraja, a jučer i zbog posljedica kiše koja je zahvatila ovo područje. Odrađeno je  tehničkih intervencija uklanjanja stabala, a na intervencijama je ukupno angažirano 16 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila.

Županijski vatrogasni operativni centar Split zaprimio je 7. listopada u 09:40 sati dojavu o požaru objekta u Splitu. Radilo se o požaru hrane u kuhinji što je uzrokovalo stvaranje veće količine dima. Prilikom ulaska u stan vatrogasci su zatekli osobu bez svijesti te je ista zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Split, a intervencija vatrogasaca završila je u 10:22 sati.
 

Pisane vijesti | Požari i intervencije