Povećan broj vatrogasnih intervencija zbog nevremena praćenog snijegom i olujnim vjetrom

Slika /slike/slika.jpg

U protekla 24 sata zabilježeno je 216 vatrogasnih intervencija na kojima su sudjelovale 224 vatrogasne organizacije sa ukupno 700 vatrogasaca i 240 vatrogasnih vozila.

Na području Grada Zagreba zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog snijegom. Tijekom navedenog razdoblja bilježimo 46 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 170 vatrogasaca sa 51 vatrogasnim vozilom iz JVP-a Zagreb te osam DVD-a sa područja županije. Većina tehničkih intervencija odnosila se na uklanjanje stabla, grana i snijega.

U Zagrebačkoj županiji bilježimo 50 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 169 vatrogasaca sa 56 vatrogasnih vozila iz JVP-a Ivanić-Grad, Velika Gorica i Zaprešić te 20 DVD-a sa područja županije. Većina tehničkih intervencija odnosila se na uklanjanje stabla i grana.

 U Krapinsko - zagorskoj županiji bilježimo 22 tehničke intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 80 vatrogasaca sa 24 vatrogasna vozila iz JVP-a Krapina i Zagorska JVP te 12 DVD-a sa područja županije. Tehničke intervencije odnosile su se na uklanjanje stabla i grana.

U Istarskoj  županiji zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog olujnim vjetrom. Tijekom navedenog razdoblja bilježimo 17 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 38 vatrogasaca sa 18 vatrogasnih vozila iz JVP-a Pula, Poreč, Rovinj i Labin te DVD-a Medulin i "Castrum" Lovreč. Većina tehničkih intervencija odnosila se na uklanjanje stabla i grana.

Foto: JVP Grada Zagreba / Zoran Gorički
 
 
 

Pisane vijesti