DVOC 19. / 20. siječanj 2024.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 19. / 20. siječanj 2024. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u sustavima za upravljanje vatrogasnim intervencijama u gore navedenom razdoblju zabilježeno je 216 vatrogasnih intervencija na kojima su sudjelovale 224 vatrogasne organizacije sa ukupno 700 vatrogasaca i 240 vatrogasnih vozila.

Grad Zagreb
Dana 19. siječnja na području grada zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog snijegom. Tijekom navedenog razdoblja bilježimo 46 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 170 vatrogasaca sa 51 vatrogasnim vozilom iz JVP-a Zagreb te osam DVD-a sa područja županije. Većina tehničkih intervencija odnosila se na uklanjanje stabla i grana i snijega.
 
Zagrebačka županija
Dana 19. siječnja na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog snijegom. Tijekom navedenog razdoblja bilježimo 50 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 169 vatrogasaca sa 56 vatrogasnih vozila iz JVP-a Ivanić-Grad, Velika Gorica i Zaprešić te 20 DVD-a sa područja županije. Većina tehničkih intervencija odnosila se na uklanjanje stabla i grana.
 
Krapinsko - zagorska županija
Dana 19. siječnja na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog snijegom. Tijekom navedenog razdoblja bilježimo 22 tehničke intervencije na kojima je kumulativno sudjelovalo 80 vatrogasaca sa 24 vatrogasna vozila iz JVP-a Krapina i Zagorska JVP te 12 DVD-a sa područja županije. Tehničke intervencije odnosile su se na uklanjanje stabla i grana.
 
Istarska županija
Dana 19. siječnja na području županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog olujnim vjetrom. Tijekom navedenog razdoblja bilježimo 17 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo 38 vatrogasaca sa 18 vatrogasnih vozila iz JVP-a Pula, Poreč, Rovinj i Labin te DVD-a Medulin i "Castrum" Lovreč.
Većina tehničkih intervencija odnosila se na uklanjanje stabla i grana.
 

 

VOS