Potpredsjednik Vlade RH Butković obišao radove u Vučevici

  • Slika /slike/Vijesti/Vučevica posjet ministra (3).jpg
  • Slika

  • Slika

Danas je potpredsjednik Vlade RH i ministar Butković obišao radove u Nastavnom regionalnom središtu za osposobljavanje operativnih snaga sustava vatrogastva.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je u pratnji župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana posjetio Nastavno regionalno središte za osposobljavanje operativnih snaga sustava vatrogastva u Vučevici. Uz njih su bili i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Predsjedništva HVZ-a Ante Sanader, zapovjednik i zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević i Mario Mikas.

- Čestitam Županiji i Vatrogasnoj zajednici te svima onima koji su pripremili ovaj projekt. Vidim da radovi idu jako dobro i sve ovo je, moram to priznati, jako impresivno. Činjenica je da će ovaj kraj s ovakvim objektom itekako profitirati na brojnim aspektima - izjavio je potpredsjednik Vlade RH Butković.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković nagasio je kako će se u ovom Nastavnom središtu osposobljavati vatrogasci iz Hrvatske, ali i iz cijele Europe.

- Već danas imamo najave i njemačkih vatrogasaca koji će tijekom ove godine dolaziti na obuku ovdje u Hrvatsku. Veliko hvala Splitsko-dalmatinskoj županiji i županu Blaženku Bobanu, ali i gospodinu Anti Sanaderu na velikom zalaganju i na svemu što su napravili za hrvatsko vatrogastvo, ali i vatrogasce cijele Europe koji će se sutra ovdje obučavati - rekao je Tucaković.

Podsjetimo ovaj hrvatsko-talijanski projekt financira se sredstvima Europske unije, u sklopu projekta Firespill. Cilj projekta je poboljšanje kapaciteta žurnih službi u svrhu povećanja prekogranične učinkovitosti u borbi protiv prirodnih i ljudskim utjecajem izazvanih katastrofa smanjujući izloženost stanovništva utjecaju opasnosti i povećanje sigurnosti hrvatskog i talijanskog Jadranskog bazena poboljšanjem mjera i instrumenata za sprječavanje i upravljanje izvanrednim stanjima.

Završetak prve faze radova planira se 30. lipnja.

Nositelj projekta je Regionalna razvojan agencija - RERA, a partner je Splitsko-dalmatinska županija zajedno s još dvije hrvatske županije i 10 talijanskih regija.

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica