Posjet Vatrogasnom trenažnom centru „Šapjane“

Slika /slike/sapjane_posjet ministra banozica.jpg

Ministar obrane Mario Banožić posjetio je 24. rujna Vatrogasni trenažni centar „Šapjane“ gdje se upoznao s inženjerijskim radovima koje su odradili pripadnici Hrvatske vojske.

Podsjetimo, početkom lipnja započeli su radovi na uređenju vježbovnih polja koji su namijenjeni za obuku pripadnika vatrogasnih postrojbi kao i svih ostalih žurnih službi za upravljanje u kriznim situacijama. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije u iznosu od milijun kuna, dok su ostatak sredstava u iznosu od 6,8 milijuna kuna osigurale Primorsko-goranska županija i Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije.
Nakon održane prezentacije koja je prikazala stanje terena prije 2,5 mjeseca i danas, ministar Banožić izrazio je zadovoljstvo viđenim: „Napravljen je velik posao i čestitam pripadnicima Hrvatske kopnene vojske na odrađenom. Ovaj projekt bitan je, kako za vatrogastvo, tako i za sve žurne službe i siguran sam kako će se ova dobra suradnja nastaviti i dalje“. Razgovaralo se i o zajedničkim obukama koje bi pripadnici Hrvatske ratne mornarice odrađivali upravo na ovom vježbalištu, a gdje bi se mogli upoznati s labirintom za orijentaciju i osobnom zaštitnom opremom kao bitnim elementima za spašavanje kod eventualnih požara brodova.
Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković također je pohvalio suradnju Hrvatske vatrogasne zajednice i Ministastva obrane te naglasio kako će se ona nastaviti i dalje. „Projekt vježbališta Hrvatske vatrogasne zajednice se razvija i drago mi je vidjeti rezultate, a ja bih još jedanput zahvalio Ministarstvu obrane na svesrdnoj podršci koju nam pružaju“, zaključio je zapovjednik Tucaković.
Osim zapovjednika Tucakovića, u vatrogasnoj su delegaciji bili predsjednik te zapovjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Slavko Gauš i Mladen Šćulac, zapovjednik JVP Grada Rijeke Hinko Mance i Gordan Filinić, zapovjednik JVP Opatija.

 

Pisane vijesti