Posjet vatrogascima otoka Raba

  • Slika /slike/Posjet VZO Raba-28.3.2023. (4).jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković 28. ožujka bio je u radnom posjetu Područnoj vatrogasnoj zajednici otoka Raba u sklopu kojeg je posjetio vatrogasce dobrovoljnih vatrogasnih društava Rab i Lopar.

Domaćin ovog posjeta bio je zapovjednik PVZ Milivoj Ličina sa suradnicima, predsjednik DVD-a Rab Tomislav Presečki, predsjednik i zapovjednik DVD-a Lopar Joško Matahlija i Stanislav Franelić.

Glavni vatrogasni zapovjednik je od područnog zapovjednika dobio sve potrebne informacije o stanju organiziranosti vatrogasne službe na području otoka Raba, svim specifičnostima te je razgovarao s područnim zapovjednikom o načinima i mogućnostima daljnjeg unapređenja vatrogasnog sustava uvažavajući sve osobitosti, kako krajobrazne tako i one koje proizlaze iz turističkih aspekata, ali i same požarne opterećenosti na otoku Rabu.

U obilasku područja, područni zapovjednik Ličina prezentirao je najznačajnije lokacije gdje postoji najveća opasnost od nastanka požara na otvorenom prostoru i isto tako dio grada na kojem su rapski vatrogasci imali višednevnu intervenciju uslijed istjecanja plina.

Uz vatrogasce, vatrogasne dužnosnike, predsjednike i zapovjednike vatrogasnih organizacija na otoku Rabu, radnom sastanku su se pridružili i gradonačenik Grada Raba Nikola Grgurić te prilikom posjeta DVD-u Lopar i načelnik Općine Lopar Zdenko Jauc.

Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković je iskazao veliko zadovoljstvo rapskim vatrogastvom, zahvalio vatrogascima, ali i ukazao na vrlo važnu činjenicu, a to je suradnja s Vatrogasnom zajednicom Primorsko-goranske županije gdje se vidi da je pristup vatrogastvu organiziran, da je na vrlo visokom nivou, poglavito tijekom ljetne požarne sezone. Sugerirao im je sve radnje vezane za EU fondove i izvore financiranje gdje bi se otok Rab mogao aplicirati kao i na daljnje akcije koje provodi Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na kraju radnog sastanka glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković zahvalio je svim vatrogascima te iskazao veliko zadovoljstvo i rekao da je Hrvatska vatrogasna zajednica, kao središnji državni ured na raspolaganju u svim aspektima potpore, bila ona organizacijska ili operativna i upravo ovakvi radni sastanci imaju za cilj direktnu, otvorenu komunikaciju u kojoj se uvažavaju sve specifičnosti određenog prostora, organizacijski modeli vatrogasnog sustava i najracionalniji pristupi za provedbu poboljšanja u smislu organizacijskog i operativnog djelovanja vatrogasnih postrojbi na određenom području.
 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica