Posjet natjecateljima

  • Slika /slike/IMG_4964.JPG
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Visoki gosti posjetili su natjecatelje 

U popodnevnim satima natjecanje su posjetili i visoki uzvanici u sastavu: izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga brigadir Alan Srpak, zapovjednik Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske, Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik, Dino Kozlevac, zamjenik predsjenika HVZ i zapovjednik VZŽ Istarske, Matija Posavec, župan Međimurske županije, izaslanik gradonačelnice Grada Čakovca, Josip Varga, zamjenik predsjednika gradskog vijeća Grada Čakovca, Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i Robert Meglić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije.

Glavni vatrogasni zapovjednik  Tucaković izrazio je zahvalu Međimurskoj županiji i gradu Čakovcu na dobrodošlici, kao i županu te županijskoj zajednici na odličnoj organizaciji. „Hvala svim natjecateljima, sucima i želim da današnji dan bude praznik vatrogastva ovdje u Čakovcu“, kazao je.

Zadovoljstvo je izrazio i zapovjednik Medved podsjetivši kako su po treći put domaćini ovako velikog natjecanja. „Ovo je sigurno priznanje međimurskim vatrogascima. Vjerujem kako unatoč koroni kvaliteta natjecanja nije pala i siguran sam da ćemo poslati najbolje ekipe na Međunarodno vatrogasno natjecanje“, rekao je.

Župan Posavec zahvalio je  HVZ-u što je izabralo Međimurje kao domaćina baš u godini kada su postali europska regija sporta. „Mi se ponosimo time što imamo odlično organizirano vatrogastvo i sretno svima na ovome natjecanju“, rekao je, a srdačnu dobrodošlicu i uspješno natjecanje zaželio je u ime Grada Čakovca i izaslanik Varga.

Nakon obilaska natjecanja, delegacija je posjetila Stari Grad u kojem su medalje za državno natjecanje podijeljene voditeljstvu i visokim uzvanicama. Također, bila je ovo prilika za uručenje vatrogasne medalje za posebne zasluge koju je predsjednik Medved uručio zapovjedniku Tucakoviću  za intervenciju na odlagalištu otpada u Totovcu 2019. godine.

Pisane vijesti