Održano XIV. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske u Čakovcu

  • Slika /slike/IMG_5053.JPG
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Proglašeni pobjednici koji će Hrvatsku predstavljati na Međunarodnom natjecanju u Celju
 

Četrnaesto po redu državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je danas na stadionu Sportsko-rekreacijskog centra Mladost u Čakovcu.
U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Međimurske županije, natjecanje je okupilo 1200 pripadnika vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske raspoređenih u 94 odjeljenja, te goste iz Slovenije i Mađarske.
 
Odjeljenja su na natjecanju nastupila u disciplinama vježba s preprekama i štafetom, a najbolje rezultate su pokazala odjeljenja:
 
Mladež muška:
  1. DVD Ribnica
  2. DVD San Marino
  3. DVD Krištanovec 

Mladež ženska:
  1. DVD Nuštar
  2. DVD Ostrna
  3. DVD Ribnica 

Gosti mladež muška:
  1. PGD Drenov Grič – Lesno Brdo
  2. PGD Mavčiće 

Gosti mladež ženska
        1. PGD Andraž Nad Polzelo
        2. Tuzoltok LETENYE 


Svečanom zatvaranju natjecanja su prisustvovali izaslanik predsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik predsjedništva HVZ-a Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zamjenik Predsjedništva HVZ i zapovjednik VZŽ Istarske Dino Kozlevac, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik i v.d. zapovjednika Vatrogasne zajednice županije Međimurske Mario Medved i Robert Meglić.
 
“Bitan segment u radu hrvatskih vatrogasaca su natjecanja vatrogasne mladeži, od lokalne do državne razine,” kazao je zapovjednik Tucaković i dodao kako vatrogasci na ovaj način osiguravaju buduće kadrove.” Izuzetno mi je drago što smo se nakon dvije teške godine koje su obilježili pandemija i potresi, konačno okupili kako bi izabrali najbolje među vama. Hvala sudcima i svima koji su danas bili s nama, a osobito hvala vama dragi natjecatelji, kao i vašim roditeljima i trenerima” - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković na zatvaranju natjecanja i čestitao na odličnoj organizaciji i rezultatima.
 
Temeljem postignutih rezultata najbolje ekipe steći će pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati u srpnju ove godine u Celju.

 Čestitamo pobjednicima!

https://www.youtube.com/watch?v=XeQYKzvll_U

 

Pisane vijesti