Posjet Muzeju hrvatskog vatrogastva

Slika /slike/Muzej-Vatrogastva_01-scaled.jpg

Na početku nove školske godine pozivamo sve učenike i djelatnike obrazovnih ustanova na području Republike Hrvatske da posjete Muzej hrvatskog vatrogastva.
 

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) pripremio je u školskoj godini 2022./2023. za posjetitelje niz zanimljivih događanja.

Do kraja godine moguće je pogledati zanimljivu izložbu „Meteorologija i vatrogastvo“, o utjecaju vremena na požare otvorenog prostora, ali i na druge izvanredne događaje na kojima vatrogasci interveniraju.

Novu godinu započinjemo sudjelovanjem u tradicionalnoj manifestaciji Noć muzeja, kada ćemo u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla postaviti izložbu „Iza vatrenog zida – žene u vatrogastvu“, o ulozi žena u razvoju hrvatskog vatrogastva. Izložbu je moguće pogledati do kraja travnja 2023. godine.

U svibnju, Mjesecu zaštite od požara, otvaramo izložbu posvećenu opasnostima od požara otvorenog prostora.

Razgledavanje stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva je moguće svake srijede od 9 do 15 sati. Za razgledavanje Muzeja u drugom terminu potrebna je prethodna najava. Ulaz u Muzej je besplatan.

Još jednom Vas pozivamo da posjetite Muzej hrvatskog vatrogastva te na taj način upoznate Vaše polaznike s bogatom vatrogasnom povijesti. 
 
Više informacija potražite na: https://mhv.hr/
Virtualna šetnja kroz Muzej hrvatskog vatrogastva: https://mhv.hr/virtualna-setnja/
 
Kontakt osoba: Vedran Runjić, vedran.runjic@hvz.hr, 01/3689–164.                  
 
 

Pisane vijesti | Muzej hrvatskog vatrogastva