Posjet izaslanstva Vatrogasne zajednice Baden Württemberga

  • Slika /slike/Vijesti/Kup posavine.jpg
  • Slika

U Hrvatskoj je od 27. do 30. 8. 2021. godine boravilo izaslanstvo Vatrogasne zajednice Baden Württemberga predvođeno dopredsjednikom Michaelom Wegelom i njegovim prethodnikom Gerhardom Laiom

Cilj posjeta je bio produbiti suradnju u svim područjima djelovanja vatrogasac te formalizirati buduću suradnju sporazumom između Vatrogasne zajednice Baden Württemberg i Hrvatske vatrogasne zajednice. Tako je izaslanstvo pozvalo predstavnike Hrvatske vatrogasne zajednice da dođu posjetiti najnovije vatrogasno vježbalište Grada Freiburga i pokrajine Breisgau-Hochschwarzwald, a dogovorena je obuka dvadeset njemačkih vatrogasaca u Republici Hrvatskoj za gašenje šumskih požara.

S radom i djelovanjem hrvatskih vatrogasaca upoznato je izaslanstvo kroz posjet javnim vatrogasnim postrojbama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima na području Grada Zagreba, Sisačko-moslavačke i Zadarske županije, te je  predstavljen novi vatrogasni ustroj u Republici Hrvatskoj.

Kao zahvala na svemu do sada učinjenom, a posebno za organiziranje ukupno 6 humanitarnih konvoja za potresom stradalo stanovništvo Banovine, kao i dostavu pomoći za vatrogasne organizacije na području Sisačko-moslavačke županije, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković dodijelio je na Kupu Posavine u Desnom Trebarjevu Michaelu Wegelu, Gerhardu Laiu, Helmutu Schanzu, Claus Peter Laiu i Guentheru Jenneu zahvalnice Hrvatske vatrogasne zajednice za nesebičnu pomoć stradalima u potresu pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, a Claus Peter Laiu je za posebne zasluge dodijeljena zlatna medalja Hrvatske vatrogasne zajednice.  

Tom prigodom je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković predsjedniku VZŽ Sisačko-moslavačke županije Miji Brlečiću za posebne zasluge u vatrogastvu i dugogodišnji rad svečano dodijelio povelju i plaketu s likom Mirka Kolarića.
 
Na kraju posjeta je izaslanstvo Vatrogasne zajednice Baden Württemberga na dan 14. obljetnice obišlo spomen područje stradanja vatrogasaca na Kornatima.

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica