Otvoren novi poligon u Našicama

Slika /slike/Vijesti/DSC_0047_004-800x533-1-768x512.jpg

U Našicama je 1. listopada 2020. godine održana službena primopredaja Poligona za obuku korisnika aparata za zaštitu dišnih organa VZ Osječko-baranjske županije.

Svečanom otvaranju poligona prisustvovali su glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Petar Lagator, gradonačelnik Našica Josip Miletić, direktor Draeger Hrvatska Hrvoje Krupski te brojni drugi gosti.
Projekt Together we stand (“Multisektorski pristup obnovi okoliša nakon katastrofe – ZAJEDNO SMO JAČI”) provodi se u sklopu programa INTERREG-IPA CBC CROATIA – SERBIA 2014 – 2020.

Projektni partneri su Unikom Osijek, d.o.o., Osječko-baranjska županija i Udruga za kreativni razvoj Slap iz Hrvatske te Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Regionalna razvojna agencija Bačka iz Srbije.
Dio projekta odnosi se na nabavu opreme za ključne sudionike u upravljanju rizicima i zaštitom okoliša u pograničnom području. U sklopu toga, Osječko-baranjska županija odlučila se za nabavu i opremanje Županijske vatrogasne zajednice poligonom za obuku korisnika aparata za zaštitu dišnih organa. Ovaj poligon služit će za provjeru sposobnosti nosioca vatrogasnih dišnih aparata te će ujedno biti od koristi i na usluzi vatrogascima i pripadnicima drugih hitnih službi u regiji istočne Hrvatske, ali i susjednih država. Radi se o najmodernijem tipu poligona za obuku vatrogasaca koji se trenutno koristi u Hrvatskoj.

Poligon poduzeća Dräger Safety će biti smješten na vatrogasnom vježbalištu u Našicama, gdje županijska vatrogasna zajednica već provodi osposobljavanja vatrogasaca na simulatoru plamenih udara odnosno takozvanu „vruću obuku“. Nabavom poligona uspostaviti će na jednom mjestu sustav osposobljavanja za korisnike dišnih aparata.
Ukupna vrijednost ulaganja u objekt i poligon iznosi 1,5 milijuna kuna.
 

Hrvatska Vatrogasna Zajednica | Hrvatska vatrogasna zajednica