Otvoren 18. stručni skup vatrogasaca

  • Slika /slike/Vijesti/04-11-2024_01.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

U Kongresnoj dvorani Hotela Ambasador jutros je održano svečano otvorenje 18. stručnog skupa vatrogasaca sa sudionicima iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Prigodnim obraćanjem skup su pozdravili predsjednik VZŽ Primorsko-goranske Slavko Gauš, zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Kristina Đukić, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Sudionike skupa je u ime gradonačelnika Opatije i u svoje osobno ime pozdravila zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Kristina Đukić, kazavši kako smo se posljednjih godina suočili s nesvakidašnjima situacijama u kojima su vatrogasci odigrali nezamjenjivu ulogu te da bez stalne spremnosti vatrogasaca na djelovanje, njihova bi zajednica bila izložena rizičnim i opasnim situacijama.

Zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut također se obratio sudionicima Skupa navevši kako su vatrogasne snage jedan od najznačajnijih čimbenika unutar sustava domovinske sigurnosti.  Vatrogasci su u niz navrata, ne samo kad su u pitanju požari nego i elementarne nepogode, bili među prvima koji su pritekli u pomoć.

Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković zahvalio se zamjenici gradonačelnika Grada Opatije Kristini Đukić, zamjeniku župana Primorsko-goranske županije na prigodnim govorima i, uz Vatrogasnu zajednicu Primorsko-goranske županije i gradu Opatiji, na domaćinstvu ovog dugogodišnjeg skupa na kojemu mnogobrojni stručnjaci iz zemlje i inozemstva razmjenjuju svoja iskustva. Predložio je da se preispita naziv Skupa tako da se doda "međunarodni" u njega, što bi bio odraz sad već kontinuiranog gostovanja stručnjaka i iz drugih zemalja.

Stručni skup održava se 11. i 12. travnja, a u organizaciji Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije te suorganizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice. U sklopu Skupa predstavljeni su i proizvođači i distributeri vatrogasne opreme.

Prijenos skupa uživo: https://www.youtube.com/watch?v=ogk1grgM9fU

Program skupa je na poveznici.

Pisane vijesti