Održana sjednica Vatrogasnog stožera HVZ-a

  • Slika /slike/Vijesti/Naslovna_Vatrogasni stozer_IMG_2760.JPG
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

U novootvorenom Vatrogasnom domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar na Braču 28. travnja održana je sjednica Vatrogasnog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice

Uz članove Vatrogasnog stožera HVZ-a sjednici su nazočili glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zamjenik predsjednika Predsjedništva HVZ-a Dino Kozlevac,  gradonačelnica Supetra Ivana Marković te predsjednik i zapovjednik DVD-a Supetar Nikica Maričić i Nikola Martinić-Dragan.

U uvodnoj riječi zapovjednik DVD-a Supetar Martinić-Dragan obratio se nazočnima te izrazio dobrodošlicu u novi vatrogasni dom.

Županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević u ime VZŽ Splitsko-dalmatinske obratio se članovima Vatrogasnog stožera HVZ-a te ih ukratko upoznao s aktivnostima koje se provode na području županije.

Gradonačelnica Supetra Marković u nekoliko riječi se također obratila nazočnima te opisala način udruživanja odnosno suradnje četiri jedinice lokalne samouprave u projektu zajedničke izgradnje ovog Vatrogasnog doma. Naglasila je da je zajednička suradnja odnosno udruživanje osnovni razlog zašto su dobili financijska sredstva iz Europske unije te da je Vatrogasni dom, koji će koristiti vatrogascima, a samim time i građanima.

Glavni vatrogasni zapovjednika Tucaković započeo je sjednicu pregledom izvršenih aktivnosti u pripremi za izvršenje zadaća Programa aktivnosti u požarnoj sezoni 2022. godini. Upoznao je članove Vatrogasnog stožera HVZ-a s tekućom problematikom te ih upoznao s narednim aktivnostima u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice.

U pripremi je obilježavanje Dana svetog Florijana i Dana vatrogastva koje će se održati 4. svibnja, te održavanje Državnog natjecanja mladeži u Čakovcu kao i Međunarodnog vatrogasnog natjecanja – Olimpijade CTIF-a u Celju. Isto tako, u Svibnju – Mjesecu zaštite od požara održat će se i 23. hodočašće vatrogasaca u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Prije početka požarne sezone održat će se i međuresorna vježba „Sigurnost 22“ koja će se održati na više lokacija u Republici Hrvatskoj, a o detaljima scenarija vježbe će članovi Vatrogasnog stožera HVZ-a biti pravodobno obaviješteni.
 

Pisane vijesti | Hrvatska vatrogasna zajednica